Senát? I to je téma... Michal Horáček opět rozvířil vody

27.09.2019 10:55

Neúspěšný prezidentský kandidát Michal Horáček v rozhovoru pro Český rozhlas Plus s Barborou Tachecí prozradil, že zvažuje kandidaturu do Senátu. Je však jasné, že nechce být jen do počtu a zároveň přemýšlí, zda při svém studiu na vysoké škole bude mít případně dostatek času.

Senát? I to je téma... Michal Horáček opět rozvířil vody
Foto: Vít Hassan
Popisek: Michal Horáček

„Dostal jsem nabídku od jedné politické strany. Zaskočilo mě to. Ale možná bych tam přece jenom mohl nějakou práci ještě odvést,“ uvedl v rozhovoru ke své možné kandidatuře do Senátu. Uvedl, že by chtěl mít ale podporu více politických stran. „Nechtěl bych kandidovat v Praze, kde je kvalitních kandidátů dostatek. A nechtěl bych být v Senátu jen do počtu,“ dodal.

Anketa

Líbí se vám projevy Grety Thunbergové?

4%
96%
hlasovalo: 34668 lidí

V Česku mu chybí větší respekt ke kultuře. Vadí mu, že ministr kultury je vnímán jako ta nejslabší pozice ve vládě. „Dokonce ani v Senátu není žádný výbor nebo komise, která by se kultuře soustavně věnovala,“ sdělil. Zmínil i to, že trpíme tím, že máme mnoho složitých pravidel.

„Chybí tady jakákoliv flexibilita. Chtěl bych, aby děti měly snadný přístup k tomu učit se hrát na housle, kreslit nebo třeba modelovat,“ dodal.

Horáček se rozhodl nyní studovat na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy dějiny umění. „Takže od 1. října se vracím do školních lavic. Proto jsem tu kandidaturu ještě nepodepsal. Potřebuju zjistit, jak moc bude studium časově náročné. Nerad bych dělal dvě věci napůl,“ sdělil Horáček.

Do prezidentské kampaně dal podle svých slov vše, co mohl. Prezidentské volby jsou tak pro něj již uzavřenou kapitolou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…