Senát USA vyzdvihl úspěchy Česka a Slovenska po roce 1989

11.01.2020 9:02

Americký Senát vyzdvihl úspěchy, kterých lidé v Česku a na Slovensku dosáhli od pádu komunistického režimu při rozvoji svobodné, demokratické a prosperující společnosti. ČTK o tom informovala české ambasáda ve Washingtonu.

Senát USA vyzdvihl úspěchy Česka a Slovenska po roce 1989
Foto: archív autora
Popisek: Vír vlajky USA

Senátoři také v usnesení přijatém ve středu dali najevo svoji vděčnost za oběti, které obě země přinesly během podpory operací Severoatlantické aliance v Afghánistánu i jinde. Připomněli také, že Českou republiku a Slovensko spojují s USA silné historické a kulturní vazby.

Členové amerického Senátu se přihlásili k tomu, že Spojené státy svobodnou a prosperující Evropu žijící v míru považují za svůj trvalý závazek.

Usnesení předložila demokratická senátorka ze státu New Hampshire Jeanne Shaheenová spolu se svým republikánským kolegou Ronem Johnsonem z Wisconsinu. Usnesení podle Shaheenové „oslavuje hrdiny, kteří bojovali proti totalitarismu a dosáhli pádu komunismu v Evropě“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…