Senát, sněmovna i Kramářova vila se dnes otevírají pro veřejnost

28.10.2014 6:10

Pražané a návštěvníci hlavního města budou mít dnes možnost nahlédnout do řady jindy uzavřených prostor. Při příležitosti státního svátku pořádají den otevřených dveří sněmovna a Senát. Lidé si budou moci v malostranských palácích Parlamentu prohlédnout reprezentační sály i prostory, v nichž se projednávají a schvalují zákony. Otevřou se také Kramářova vila, sídlo českých premiérů, rezidence primátora na Mariánském náměstí a Obecní dům.

Senát, sněmovna i Kramářova vila se dnes otevírají pro veřejnost
Foto: kultura.praha-mesto.cz
Popisek: Obecní dům v Praze

V Kramářově vile zájemci uvidí interiéry i zahrady. Odborný výklad průvodců se zaměří nejen na historii vily, ale i na majitele Naděždu a Karla Kramářovy. Prohlídky v organizovaných skupinách začnou v 10:00 a skončí v 16:00.

Hlavní jednací síň, zasedací místnosti a kanceláře některých výborů sněmovny si budou moci zájemci prohlédnout od 09:00 do 16:00. Budovami lidi provedou pracovníci Pražské informační služby, kteří je seznámí s architektonickými zajímavostmi, historií a se současným využitím prostor. Do paláců se zájemci dostanou na zhruba hodinovou prohlídku vchodem z Malostranského náměstí.

Senát otevře oba své paláce, Valdštejnský a Kolovratský. V prvním si lidé budou moci v doprovodu průvodců prohlédnout slavnostní Hlavní sál i Jednací sál, Rytířskou a Audienční síň nebo Valdštejnovu pracovnu a Prezidentský salonek. Senát bude mít otevřeno od 10:00 do 17:00, poslední třičtvrtěhodinová prohlídka Valdštejnského paláce začne v 16:00.

Rezidence primátora bude otevřena od 9:00 do 19:00. Prostory Obecního domu si budou zájemci moct prohlédnout od 9:00 do 15:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…