Senátní klub Zelení – nezávislí zanikl kvůli odchodu senátora Libora Michálka

25.11.2014 15:05

Včera zanikl senátní klub Zelení – nezávislí kvůli tomu, že jej opustil senátor Libor Michálek. ParlamentníListy.cz o tom informovala senátorka Eliška Wagnerová. „V pondělí 24. 11. 2014 v odpoledních hodinách bylo doručeno vystoupení senátora Libora Michálka ze senátorského klubu Zelení - nezávislí všem jeho zbývajícím členům a předsedovi Senátu. Stalo se tak bez našeho předchozího vědomí,“ napsala Wagnerová v oficiálním prohlášení.

Senátní klub Zelení – nezávislí zanikl kvůli odchodu senátora Libora Michálka
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Libor Michálek

Klub tvořilo celkem pět členů, dosud se sešel pouze dvakrát. „Na nich se řešily téměř výhradně organizační záležitosti. Pan senátor Michálek se však dostavil toliko na první jednání klubu,“ uvedla Wagnerová s tím, že k programovým záležitostem, stejně jako k cílům klubu se jeho členové zatím neměli možnost dostat. Na obou schůzkách se prý totiž diskutovalo zejména o výběru tajemníka klubu. V tomto ohledu prý mezi členy panovaly odlišné představy o náplni jeho práce a rozsahu jeho povinností.

„Vzhledem k tomu, že klub Zelení – nezávislí k včerejšímu odpoledni přestal splňovat podmínku Jednacího řádu Senátu o minimálním počtu členů klubu, k včerejšímu dni zaniká,“ vysvětlila senátorka, proč klubu už neexistuje.

Zbylí členové klubu prý spolu budou i nadále úzce spolupracovat. „Pevně doufají, že se v budoucnu podaří klub ustavit, byť na jiném půdorysu,“ dodala Wagnerová. Kromě ní a Michálka klub tvořily senátorky Ivana Cabrnochová, Jitka Seitlová a senátor Václav Láska.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…