Senátní verze daňového balíčku vítá i opozice. Stát musí ušetřit aspoň 70 miliard. Víme kde, řekl Klaus ml.

11.12.2020 15:27

Senátoři ve čtvrtek večer upravili daňový balíček, který má zásadním způsobem změnit daně pro zaměstnance i živnostníky již od ledna příštího roku. Podle senátorů se podařilo dojednat úpravy, které mají vysokou šanci, že projdou také Poslaneckou sněmovnou. To potvrzuje jak ministryně financí Alena Schillerová, tak také zástupci vládní opozice. Jde o to, že senátní úpravy pomohou snížit výpadky daňových příjmů v případě krajů, měst a obcí.

Senátní verze daňového balíčku vítá i opozice. Stát musí ušetřit aspoň 70 miliard. Víme kde, řekl Klaus ml.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

Se senátní verzí souhlasí například poslanec Václav Klaus ml. „Trikolóra dlouhodobě zastává názor, že daně mají zůstat lidem a ne státu. Ve Sněmovně jsme prosazovali rovnou 15 procent daň pro všechny i vyšší slevu na poplatníka, ale senátní návrh je přijatelný kompromis,“ vysvětlil postoj hnutí předseda Václav Klaus ml. Podle jeho slov tak od nového roku dojde k průměrnému sedmiprocentnímu snížení daní u zaměstnanců. 
 
„To je největší snížení daní za poslední desetiletí. Proto budou poslanci Trikolóry hlasovat pro senátní návrh,“ dodal Klaus. 
 
 
Podle jeho slov však Trikolóra bude i nadále trvat na tom, že stát musí šetřit. „Sami jsme předložili úspory ve výši 70 miliard a podpoříme i další pozměňovací návrhy jiných stran, které výdaje státu snižují. Náš stát se rozrostl do obřích rozměrů a socialisté všech barev ho vyžrali zevnitř. Musí se vrátit ke svým základním funkcím jako je bezpečnost, obrana, infrastruktura, základní školství a další a projít razantní odtučňovací kúrou. Jen tak se bude moci republika po covidové krizi opět vrátit k růstu a prosperitě,“ je přesvědčený Václav Klaus ml. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…