Senátor Čunek vypovídá: Investovali desítky milionů, aby mě zničili. Chtěl mě i Babiš, ale já řekl ne

01.09.2016 22:27

Někdo dal desítky milionů korun, aby mě zničil, říká dnes o svém vyšetřování lídr lidovců ve Zlínském kraji a bývalý předseda KDU-ČSL Jiří Čunek. Prohlásil to v rozhovoru pro server Aktuálně.cz.

Senátor Čunek vypovídá: Investovali desítky milionů, aby mě zničili. Chtěl mě i Babiš, ale já řekl ne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor KDU-ČSL Jiří Čunek

Jiří Čunek byl před několika lety vyšetřován kvůli podezření, že vzal úplatek. Ohledně nadcházejících voleb byl velmi optimistický. Věří, že letos lidovci krajské volby ve Zlínském kraji vyhrají a post hejtmana získají.

Nechtěl dopředu prozradit, s kým by uzavřel po volbách koalici. Záležet to bude na tom, kdo ve volbách uspěje. „Nechceme dopředu říkat, s kým ano a s kým ne,“ uvedl.

Celý text je ZDE.

Těmi pivy lidem aspoň částečně vrátí peníze

Vyjádřil se také k tomu, jak jeho konkurenti vedou volební kampaň. Například senátor Ivo Valenta údajně bude ve 160 hospodách v kraji točit pivo zdarma. „Svým způsobem jsem rád, protože on těmi pivy alespoň částečně vrátí lidem peníze, které v devadesátých letech vydělal na rodinách zničených kvůli hazardu,“ prohlásil Čunek.

Předsedové kraj nepovedou

Zaujaly jej také billboardy ČSSD a ANO. „Když vidím na billboardech kandidáty ANO nebo ČSSD s jejich předsedy, divím se tomu, protože tito předsedové kraj nepovedou. Kdo se tímto nechá zmást, se chová podobně jak ten, kdo volí podle toho, že mu dal někdo zadarmo pivo. Zdá se mi, že některé strany se snaží získat hlasy voličů jakýmkoliv způsobem, ale voliči už tak hloupí nejsou,“ uvedl.

Vyšetřování údajného úplatku? Byla to snaha mě sundat

Server také upozornil, že Čunek byl vyšetřován kvůli podezření, zda nevzal úplatek. „Dnes je ale přece jasné, že jsem žádný úplatek nevzal a vše kolem mě byla snaha mě ‚sundat‘. Vždyť se přece zjistilo, že celá kauza byla uměle vytvořená, a vy novináři jste na to skočili. Někdo dal desítky milionů, aby mě takto zničil,“ uvedl s tím, že ale nemůže nikoho konkrétně jmenovat, „protože něco takového je obtížné dokázat“. „Dá se to ale rozkličkovat podle toho, kdo mohl mít zájem na tom, aby padla KDU-ČSL. Navíc jsem byl v té době, v lednu 2007, jeden z nejpopulárnějších politiků, a tím pádem jsem byl nebezpečný pro ostatní strany, protože bychom mohli jako KDU-ČSL získat daleko více procent hlasů. Nebyla náhoda ani to, že policie a státní zástupci spolupracovali s médii, která mě hodně pošpinila,“ podotkl.

Prozradil také, že Andrej Babiš chtěl, aby Čunek vedl ANO ve Zlínském kraji do parlamentních voleb. Čunek to ale odmítl s tím, že by takový krok lidovce poškodil.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…