Senátor Hilšer pálí do Babiše: Starejte se o voliče, a ne o exekutorskou lobby

28.01.2019 16:07

Předseda vlády Andrej Babiš se před pár dny pochlubil, že by se v Česku mohl otevřít obchod Apple Store pro „naše lidi“. Vzhledem k ceně některých Apple telefonů se však předseda vlády brzy stal terčem vtipů a úvah, koho oněmi „našimi lidmi“ vlastně myslel. Senátor Marek Hilšer Babišovi připomněl, že by se měl raději starat o úplně jiné věci.

Senátor Hilšer pálí do Babiše: Starejte se o voliče, a ne o exekutorskou lobby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Marek Hilšer

Premiér Andrej Babiš minulý týden oznámil, že by se v Praze mohl objevit Apple Store. Ministryně pro místní rozvoj za hnutí ANO Klára Dostálová by kvůli tomu sice mohla přijít o střechu nad hlavou, protože Babiš uvažuje o tom, že by se obchod mohl umístit právě do budovy ministerstva, ale podle předsedy vlády je to pravděpodobně jen malá cena za to, že budeme první zemí ve střední a východní Evropě, kde bude Apple Store otevřen a kde si Češi budou moct koupit firemní novinky stejně rychle jako třeba občané Velké Británie nebo Francie. Babiš je odhodlán bojovat za „naše lidi“ a dopřát jim tento luxus.

Moderátorka Daniela Drtinová si v internetové televizi DVTV položila otázku, koho označením „naši lidé“ Babiš vlastně myslel. Nový telefon od Applu může stát i víc než jednu průměrnou výplatu Čecha, Moravana a Slezena a není jisté, že by si takovýto luxus mohl dovolit každý Babišův volič. Zvlášť když vezmeme v potaz, že podle statistik dvě třetiny populace na průměrnou mzdu ani nedosáhnou.

Podobnou úvahu rozvinul na sociální síti Facebook i senátor Marek Hilšer, někdejší neúspěšný prezidentský kandidát. Hilšer doporučil premiérovi, aby se místo o Apple Store a blaho „našich lidí“, ať už tím myslel kohokoliv, staral raději o levnější volání. Češi platí jedny z nejdražších mobilních tarifů, a kdyby se premiér pokusil lidem ulevit právě v tom, pomohl by jim mnohem víc než „hloupými řečmi“ o Apple Store.

„Místo luxusního Applestoru pro ‚naše lidi‘ byste se měl, pane premiére, postarat o to, aby stát udělil čtvrtou licenci pro mobilního operátora. Pokud to nevíte, tak naši lidé totiž mají nejdražší mobilní tarify široko daleko. To by jim pomohlo daleko více než vaše hloupé řeči. Nedělejte z nás hlupáky a starejte se o zájmy běžných občanů dříve než o zájmy miliardářských oligopolů a vymahačsko-exkutorských lobby. Budu vám to při každé příležitosti připomínat,“ napsal Hilšer na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…