Senátora Gawlase hledali po Praze kriminalisté, prý šlo o nedorozumění

15.11.2014 8:17

Senátor za Frýdek–Místek Petr Gawlas (ČSSD) se ve čtvrtek údajně ztratil v Praze s padesáti tisíci v kapse. Informaci přinesl server Lidovky.cz s tím, že kriminalisté po něm několik hodin pátrali. Samotný politik se prý nechce k incidentu vyjadřovat, šlo prý o nedorozumění.

Senátora Gawlase hledali po Praze kriminalisté, prý šlo o nedorozumění
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu proběhl veřejný seminář Umírá Ústav pro studium totalitních režimů?

„Můžu potvrdit, že jsme po panu senátoru Gawlasovi pátrali,“ uvedl pro server Lidovky.cz ředitel třetího obvodu pražské policie Ladislav Hrdlička.

„O policejním pátrání po senátoru Gawlasovi jsem se dozvěděl z SMS zprávy, protože jsem na služební cestě mimo Prahu. O mimořádných událostech jsem tak informován jen omezeně,“ uvedl Hrdlička pro server Lidovky.cz. Potvrdil tak mimoděk mimořádnost situace. Podle informací serveru Lidovky.cz měl u sebe senátor v hotovosti částku kolem padesáti tisíc korun. Ředitel Hrdlička rovněž potvrdil informaci o tom, že pátrání trvalo několik hodin.

Server Lidovky.cz oslovil i Petra Gawlase, ten prý jen těžko skrýval, že je otázkou ohledně svého zmizení zaskočen a několikrát prý zopakoval, že se k případu nebude vyjadřovat. „Tuto informaci vám nepotvrdím, je to nedorozumění,“ řekl.

Případ odmítla komentovat také pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová. „Nevidím jediný důvod, proč bych vám k tomu cokoli říkala,“ reagovala pro server. „Vím, že něco takového proběhlo, více informací ale nemám,“ uvedl pak náměstek ředitele pražského krajského ředitelství Ivan Smékal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…