Senátorka Rippelová opouští ČSSD, bude kandidovat za SPOZ

24.07.2012 13:38

Senátorka Jiřina Rippelová opouští ČSSD, v podzimních senátních volbách již bude kandidovat za Stranu práv občanů - zemanovce. Rippelová to oznámila na dnešní tiskové konferenci v pražském sídle SPOZ. Senátorka bude zároveň za svou novou stranu kandidovat v nadcházejících krajských volbách na Plzeňsku. Její příchod do strany dnes ocenil čestný předseda a kandidát SPOZ na prezidenta Miloš Zeman.

Senátorka Rippelová opouští ČSSD, bude kandidovat za SPOZ
Foto: senat.cz
Popisek: Senátorka Jiřina Rippelová

Podle bývalého šéfa sociální demokracie Zemana v případě odchodu členů ČSSD do jeho strany nejde o politické přeběhlictví. "Protože přecházejí ze sociální demokracie do sociální demokracie," uvedl na tiskové konferenci Zeman. Je vinou ČSSD a jejích skandálů, že ji opouštějí lidé, dodal předseda SPOZ Vratislav Mynář.

Dobrý program

"Strana práv občanů má program, se kterým nemám problém. Ctím levicovou politiku a vždy budu středolevá," řekla na tiskové konferenci Rippelová. Za jednu ze svých předností označila své právnické vzdělání, právníků je podle ní v Senátu málo.

Podle Zemana je SPOZ připravena být alternativou pro členy ČSSD, kteří jsou unaveni stavem své nynější strany. "Nemám za cíl škodit sociálnědemokratické myšlence," uvedl Zeman. SPOZ možná v blízké době představí ve svých řadách další zajímavou tvář, dodal.

Strana práv občanů chtěla původně do krajských voleb na Plzeňsku nominovat poslankyni ČSSD Miladu Emmerovou, která plánovala na dobu krajských voleb přerušit členství v ČSSD a vést kandidátku SPOZ. Politické grémium ČSSD se ale proti tomuto plánu postavilo. Kromě senátních voleb tak bude i v krajských volbách na Plzeňsku kandidovat Rippelová. Na Domažlicku, kde v minulých volbách kandidovala Rippelová do Senátu, bude na podzim za ČSSD usilovat o zvolení do horní komory poslanec Jan Látka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…