Sériový vrah, zhrzený milenec. Džamila Stehlíková „vyšetřila" Putina

23.02.2022 9:42

Po Miloši Zemanovi se Džamila Stehlíková pustila i do dálkové psychanalýzy Vladimira Putina. V pořadu CNN Prima News se rozpovídala o jeho komplexech, touze řídit svět, panickém strachu a dokonce i mentalitě sériového vraha.

Sériový vrah, zhrzený milenec. Džamila Stehlíková „vyšetřila" Putina
Foto: Screen CNN Prima News
Popisek: Džamila Stehlíková rozebírá psychiku Vladimíra Putina

Úterní večerní diskuse o Rusku a Ukrajině na CNN Prima News byla završena vystoupením bývalé ministryně Džamily Stehlíkové, která se nedávno proslavila dálkovou diagnózou prezidenta Zemana a nyní si tutéž disciplínu střihla u Vladimira Putina.

Entrée k jejímu rozboru vytvořil textař a neúspěšný prezidentský kandidát Michal Horáček, podle kterého je Rusko od cara Ivana Hrozného až po cara Putina stále stejný příběh. Příběh jednotek, které se vydávají za „mírové“, ale mírem nevoní. Dnes prý má ale car pro strach uděláno, protože udělal něco, co se nečekalo, a teď ponese následky.

Džamila Stehlíková začala s ukrajinskou stuhou na hrudi moderátoru Michalu Půrovi vysvětlovat, že její ruští přátel vidí Putinovo jednání jako cestu Ruska do záhuby. „On je opravdu mimo realitu. Chce opakovat imperiální sen, chce vrátit svět do Jalty dvě, zvrátit ruskou prohru ve studené válce. A tento nebohý stát, místo aby se věnoval nemocnicím a školství, tak zbrojí, posílá vojáky na hranice cizího státu a má krvácet za jeho paranoidní myšlenku obnovy SSSR.“

Hlavní Putinova touha je podle Stehlíkové „sedět s velkýma klukama a dělit svět“. Chce být tím, kdo vrátí Rusku velikost a bude rozhodovat jako šéf supervelmoci o celém světě.

NA CELÝ POŘAD SE PODÍVEJTE ZDE

Na Ukrajině prý její přátelé očekávají útok ruských armád, ale zůstávají tam. „To jsou umělci, filmaři, básníci, ti určitě jsou na těch asanačních seznamech,“ obává se. Putin chce dodělat to, co nedokázal roku 2014. Stále prý sní o pevninské cestě na Krym přes Charkov a Mariupol. Stehlíková ale tvrdí, že podle poznatků jejích přátel v roce 2014 byla na východě Ukrajiny řada lidí proruská, ale teď už z toho vystřízlivěli.

„Ten stát už je někde jinde. A je opravdu šílenství zkoušet takto násilím vrátit dějiny tam, kam se vrátit nemohou,“ diagnostikuje psychiatrička. Ale Putin je podle ní ukřivděn, že ho Západ přehlíží, a takto si léčí své komplexy. „Ukrajinu vnímá jako zhrzený milenec, kterému utekla milenka,“ pokračovala v rozboru.

Putin podle ní nevěří, že se občané mohou sami svobodně rozhodnout.

Další kolo diagnózy Vladimira Putina se odehrávalo při sledování jeho pondělního projevu.

Džamila Stehlíková začala dřívější citací Angely Merkelové, že Putin je mimo realitu. „Ten kontakt ztratil již v roce 2007, protože jeho tehdejší mnichovský projev nebyl nepodobný tomu včerejšímu,“ připomněla patnáct let staré slavné vystoupení na bezpečnostní konferenci. A jeho slova, že pád Sovětského svazu byl katastrofou dvacátého století, prý už byla náznakem opouštění reality.

Z pondělního projevu psychiatrička upozornila na výhrůžky, ze kterých v jedné větě přešla na války v Čečensku, které prý vedl „podle kuchařky KGB“, a do ruského angažmá v Sýrii.

To vše prý ruského prezidenta přivedlo k „velikášskému bludu“, který se zkombinoval s dříve popsaným bludem paranoidním.

„Ta jeho paranoia je tak velká, že se bojí covidu a sedí za velkým stolem. A má bunkr, kam doběhne za šest minut, a tam tráví velkou část času,“ popisovala duševní stav ruského prezidenta. Je to podle ní typický diktátor, který nemá v okolí nikoho, kdo by mu odporoval. „A takový člověk té paranoie propadne, protože velká moc plodí odtržení od reality,“ vysvětlovala.

A pak Džamila Stehlíková bez varování pronesla, že kromě toho se Vladimír Putin chová jako sériový vrah. Moderátor požádal, aby toto závažné konstatování doložila, načež bývalá ministryně pro lidská práva začala vykládat, že Putin plánuje okupaci východu Ukrajiny, možná celé Ukrajiny. „A my jako Evropa čelíme hrozbě války od tohoto šílence, který má jaderný potenciál,“ zakončila výklad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…