Server: Prezidentovo lékařské konzilium je rozpuštěno

08.12.2016 9:25

Přestalo se scházet lékařské konzilium prezidenta Miloše Zemana. Podle šéfa nyní nefunkčního týmu Martina Holcáta i hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka k tomu není důvod. Informuje o tom server Lidovky.cz.

Server: Prezidentovo lékařské konzilium je rozpuštěno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman promluvil k výsledku prezidentských voleb v USA a podotkl, že se o něm mluví jako o českém Donaldu Trumpovi

„Lékařské konzilium není využíváno. Není to třeba, ukázalo se, že vhodnější jsou konzultace s jednotlivými odborníky. Ostatně, například v případě cukrovky došlo k významnému zlepšení na stupeň šest (hodnota glykemie, pozn. red.),“ uvedl mluvčí.

Podle oslovených lékařů však toto číslo nemusí nutně ukazovat na dlouhodobé zlepšení, jde totiž pouze o jeden z mnoha faktorů ovlivňujících vývoj nemoci.

Celý text je ZDE

Že je lékařské konzilium momentálně bez práce, potvrdil serveru Lidovky.cz také jeho vedoucí lékař Martin Holcát. „Konzilium je v podstatě rozpuštěné. Nebyl důvod něco řešit. Kdyby byla krize, kdyby se třeba něco zhoršilo, tak se svolá, ale nyní je vlastně pasivní. Neschází se,“ uvedl Holcát.

„Naposledy jsme řešili ten akutní problém, kdy si prezident poranil nohu,“ popsal stručně Holcát. Další podrobnosti ovšem nesdělil. Podle serveru šlo pravděpodobně o zranění z října roku 2013, kvůli němuž prezident na několik týdnů odjel na zámek v Lánech, kde se dával zdravotně do pořádku. Pohyboval se pouze na invalidním vozíčku za asistence členů svého týmu.

Podle zdroje serveru z blízkého okolí prezidenta Zemana v současnosti ošetřuje jeden lékař kvůli cukrovce, další kvůli zraku. Nikdo z nich není členem konzilia.

Jejich jména Hrad ale úzkostlivě tají. Na otázku, kdo prezidenta ošetřuje, Ovčáček zprvu jen v krátkosti odvětil: „Lékaři.“ Na doplňující dotaz poté napsal: „Jsou to významní a fundovaní lékaři. Jejich jména nejsem oprávněn zveřejňovat a předhazovat je médiím.“

Server upozorňuje, že u prezidenta se kromě problémů s cukrovkou a nervy v noze letos objevila ještě další zdravotní komplikace. Na konci srpna mu prý lékaři diagnostikovali čtyřicetiprocentní ztrátu sluchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…