Šetřivá Peake, Chalupa bez auta. Kuba majetek nepřiznal

29.11.2011 7:56

Noví ministři kabinetu Petra Nečase dostali od redakce MF Dnes majetkové dotazníky. A všichni je poslali vyplněné zpátky. Až na nového ministra průmyslu a obchodu Martina Kubu.

Šetřivá Peake, Chalupa bez auta. Kuba majetek nepřiznal
Foto: Redakce
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba

Zrovna Kuba je přitom kritizován jako navázaný na jihočeské stranické "kmotry". Znovu jsem otázky ministrovi přeposílal, ale dnes už z něj odpovědi asi nevydoluji," omlouval se redaktorům MF Dnes v pondělí večer Kubův mluvčí Pavel Vlček.

Z odpovědí ostatních ministrů se čtenář například dozvídá, že mezi nejmajetnější patří vicepremiérka Karolína Peake. Naspořeno má 16 milionů. "Máme je z větší části v cenných papírech, jejichž hodnota je kolísavá (cca 10 milionů). V hotovosti máme asi šest milionů," řekla konkrétně.

Nový ministr dopravy Pavel Dobeš si překvapivě před nástupem do politiky vydělával víc než poslanec, celkem 80 tisíc korun měsíčně. Pracoval pro vydavatelství Věcí veřejných Pražan, jehož hlavním inzerentem byla ABL tehdy ještě Víta Bárty. Naopak ministr vnitra Jan Kubice si nástupem do vlády přilepšil o sto tisíc korun.

Zdaleka nejpodrobnější majetková přiznání píše ministr životního prostředí Tomáš Chalupa. Vyplývá z nich mnoho pozoruhodného - ministr například nemá auto, jen skútr Vespa. A loni dostal darem knihy o Járovi Cimrmanovi, o Hurvínkovi a také knihu s názvem Reprezentujeme armádu, Prahu i svou vlast.

Čtěte:

Ministr Kuba figuruje v žalobě na Teplárnu České Budějovice

Přestřelky v ODS? Historie, říká Kuba

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…