Sex a ošklivé klepy. Časopis píše o Jermanové, hejtmance navzdory osudu a Babišovi

24.10.2016 8:27

Jaroslavou Pokornou Jermanovou z hnutí ANO, současnou místopředsedkyní Poslanecké sněmovny a budoucí hejtmankou Středočeského kraje se zabývá časopis Týden. Popisuje i nejnovější kauzu jejího o několik let mladšího manžela.

Sex a ošklivé klepy. Časopis píše o Jermanové, hejtmance navzdory osudu a Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Jermanová se hejtmankou stane navzdory předsedovi hnutí Andreji Babišovi a díky občanským demokratům, kteří jsou úhlavními nepřáteli její strany. Když občanští demokraté, kteří své bývalé stranické kolegyni již dříve pomohli do několika křesel v komunální a krajské politice, nabídli lídryni vítězného hnutí post hejtmanky, přestaly platit dohody, které do té doby středočeské ANO uzavřelo, píše týdeník.

„Jako by ani neexistovalo prohlášení Andreje Babiše, že ANO nepotřebuje hejtmany za každou cenu, ale že podstatné je, aby strana měla vliv na hospodaření v krajích. Hnutí se bez zaváhání vzdalo většiny v krajské radě. Rychle se upekla nová koalice, aby Jermanová získala trofej. Na přelomu října a listopadu se jí to na ustavující schůzi zastupitelstva nejspíše povede, vzdá se poslaneckého mandátu a stane se hejtmankou Středočeského kraje. Šéfovi hnutí Andreji Babišovi navzdory,“ popisuje situaci časopis.

Anketa

Uškodí současný rozruch kolem státních vyznamenání prezidentu Zemanovi?

7%
93%
hlasovalo: 12615 lidí

O funkce se Jermanová drala vždy – chtěla být ministryní práce a sociálních věcí i první místopředsedkyní hnutí ANO. Ani jedno se jí však nepodařilo. Až nyní – a to po peripetiích, kdy Andrej Babiš spíš v křesle hejtmana viděl populárního starostu Kolína Víta Rakušana z hnutí STAN. „Poprvé jsme si pořádně vjeli do vlasů,“ přiznala pak Jermanová svůj konflikt s Babišem, když si hejtmanské křeslo prosadila. Nyní však již dělá, že o žádném sporu neví. „Jaký spor máte na mysli? O žádném nevím. Pana předsedu Babiše jsem krátce po volbách informovala o stavu koaličních jednání. Středočeský zastupitelský klub hnutí ANO není pouze Jaroslava Pokorná Jermanová. Je to tým šestnácti velmi schopných lidí,“ uvedla v písemné komunikaci s Týdnem.

Ještě v dresu ODS se stala starostkou v Krhanicích na Benešovsku, v krajském zastupitelstvu si pod hejtmanem Petrem Bendlem vyzkoušela funkci místopředsedkyně finanční komise, marně se snažila stát se šéfkou oblastní organizace ODS. Po neúspěších ve straně odešla. „Co si vzpomínám, vždycky kandidovala na nejrůznější pozice. Nikdy se jí to moc nedařilo, asi měla nezanedbatelné množství odpůrců,“ řekl o Jermanové tehdejší místopředseda občanských demokratů Jiří Oberfalzer. 

Týden pak také spekuluje o dvou mužích, kteří by Jermanovou mohli v budoucnu dostat do úzkých – jedním z nich je prý Marek Rejman, jenž vystupuje jako mluvčí Jermanové. Ten se v minulosti podílel na pořádání velkých sportovních akcí. 

Bez problémů není ani její o patnáct let mladší manžel Jakub Pokorný. Za něj se Jermanová provdala letos v červnu. Až v říjnu se však dozvěděla o tom, že její muž je otcem nemanželského dítěte. I když otcovství původně zapíral, testy DNA ho usvědčily z opaku a soud mu přikázal platit výživné ve výši 1900 korun měsíčně. Nyní se provalily jeho dluhy na alimentech – 80 tisíc korun. Ty uhradil až nyní, když se do celého případu vložil deník Blesk.

„Ta záležitost vznikla dávno předtím, než jsme se poznali. S tou maminkou, která přišla do jiného stavu, se domluvil, protože to dítě doopravdy nechtěl. Ona o ně velmi stála, takže byli domluveni, že po něm nebude nic chtít,“ uvedla Jermanová. Podle ní byl také její muž uveden v omyl, neboť si myslel, že slečna bere antikoncepci.

„Můj manžel je slušný člověk, který si díky mé práci prochází malým peklem v podobě zájmu bulváru, a to jen kvůli věkovému rozdílu, který zmiňujete,“ dodala budoucí hejtmanka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…