Sexuchtivý lékař Barták prý okrádal pacienty

09.09.2011 7:27

Pražský lékař Jaroslav Barták, který čelí ve vazbě obvinění z obtěžování a týrání svých asistentek, měl prý navíc ještě okrádat své pacienty, respektive skrze ně okrádat pojišťovnu. Účtoval si totiž vyšetření, která neprovedl.

Sexuchtivý lékař Barták prý okrádal pacienty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ordinace vybavená přístroji. Ilustrační foto

Česká lékařská komora se Bartákovým případem dosud nezabývala, jelikož podle ní lékař v rámci své praxe nepochybil. Objevila se ovšem svědkyně, která tvrdí opak.

"Jeho sestřičky byly ke konci každého měsíce nucené vyhledat v kartotéce pacienty, kteří delší dobu nebyli v ordinaci. Barták jim pak vypsal fiktivní návštěvu, ošetření nebo konzultaci," svěřila žena bulvárnímu deníku Aha. Svou totožnost nechtěla zveřejnit, ovšem redakce ji zná.

SLEDUJEME téma aféry doktora Bartáka 

Své svědectví už adresovala i komoře, ta ale nereagovala. "Zatím se mi nikdo neozval, ale doufám, že se tím budou zabývat," podotkla. Barták prý totiž kromě vydělávání na pacientech praktikoval i jiné nestandardní akce - své asistentky bez specializovaného vzdělání například nechával vykonávat činnosti, které může provádět pouze školená sestra.

"Když zjistil, že je asistentka schopnější, pracovala pro něj v ordinaci. Měřila tlak, natáčela EKG, psala recepty. Byla jako plnohodnotná sestra," vzpomínala svědkyně. Barták tak možná bude brzy čelit dalšímu obvinění. Už teď toho má přitom dost - čelí hned několika trestním oznámením za znásilnění, sexuální nátlak, vydírání a ublížení na zdraví. Svou vinu popírá.

Čtěte:

Barták prý obtěžoval i turistky v Turecku

Sexuchtivý lékař Barták putuje do vazby

Lékař Barták se v nemocnici schovává. Kryjí ho kolegové, píše bulvár

reklama

autor: par

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…