Šibenice: Na Okamuru letí trestní oznámení

02.07.2015 13:26

Ke včerejší demonstraci proti islámu, kterou svolal poslanec Tomio Okamura (SPD) se dnes na svém Facebooku vyjádřil i politický aktivista česko-rakouského původu Philipp Janýr.

Šibenice: Na Okamuru letí trestní oznámení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti imigrantům, proti kvótám a za vystoupení z EU na Václavském náměstí

Ten si na svůj profil napsal, že dnes pro pány Okamuru, Aleše Brichtu a Bartoše, kteří vystupovali na středeční demonstraci a patřili přitom mezi ty nejhlasitější, vyrobil dárek. „Nazval jsem ho trestním oznámením a poslal jsem ho na Státní zastupitelství pro Prahu 1,“ upřesnil Janýr, oč se jedná.

Aktivista, který v Česku proslul už trestním oznámením na premiéra Petra Nečase a exministra životního prostředí Pavla Drobila (oba ODS) v souvislosti s kauzou údajných manipulací se zakázkami na Státním fondu životního prostředí, dále uvedl, že ho k tomu vedly výpovědi svědků a informace, které se dočetl v novinách.

Podle něj se tam Okamura a spol., dopustili těchto trestných činů: Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod anebo hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob anebo násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci a nebezpečné vyhrožování. To vše se podle Janýra navíc odehrálo při účasti na organizované zločinecké skupině, což, jak chápe včerejší demonstraci, je další trestný čin.

Oznámení se podle Rakušana s českými kořeny týká i velitele policejního zásahu, který prý začal trestné činnosti napomáhat. „Hrozí jim až deset let vězení,“ napsal si Janýr rovněž na Facebook s tím, že propagovat názor je jedna věc, ale druhou věcí je hecovat proti náboženské skupině či etniku a vyhrožovat násilím, a to vše v organizované skupině. „Tady legrace končí,“ myslí si a dodal, že se trestní oznámení týká i lídra hnutí IVČRN, docenta Martina Konvičky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…