Šibenice na demonstraci: Úředník prý zašantročil papír

15.03.2016 7:21

Pět měsíců vědělo ministerstvo vnitra, že šibenice na demonstraci nejsou podle úřadu pro Prahu 1 přestupek. Příslušný úředník však rozhodnutí založil do spisu a ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se o něm dozvěděl až z médií. Úředníkovi nyní hrozí postih. Informuje o tom dnešní Právo.

Šibenice na demonstraci: Úředník prý zašantročil papír
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti imigrantům, proti kvótám a za vystoupení z EU na Václavském náměstí

„Ministr se bohužel informace o rozhodnutí městské části Praha 1 dozvěděl z médií, neboť odpovědný pracovník založil toto vyrozumění do spisu, aniž by informoval vedení ministerstva,“ uvedla mluvčí rezortu Hana Malá s tím, že ministr požádal příslušného náměstka, v jehož gesci byla celá věc řešena, o vyvození personální odpovědnosti. 

Poté, co deník Právo začátkem března uvedl, že šibenice nejsou podle rozhodnutí městské části ani trestný čin, ani přestupek, vydal Chovanec prohlášení, že se proti rozhodnutí odvolá prostřednictvím pražského magistrátu. Až tehdy se totiž o rozhodnutí dozvěděl.

Nyní se resort bude snažit dokázat dva přestupky – narušení občanského soužití vyhrožováním újmou na zdraví, drobným ublížením na zdraví a také to, že na shromáždění si nikdo nesmí nosit předměty, které by mohly ostatním ublížit nebo jsou užívány k pohrůžce násilím.

Šibenice se objevily na demonstraci proti migraci a postoji českých politiků první červencový den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…