Šíbři. Teď začnou privatizovat. Šéf ČD vyhozen, ANO bije na poplach

15.02.2022 12:34 | Ze sítí

V Českých drahách dojde k personálnímu zemětřesení. Má skončit nejen dosavadní šéf státního železničního dopravce Ivan Bednárik, ale skončit mají i dva členové představenstva. Ministerstvo dopravy vedené Martinem Kupkou (ODS) vypíše na příslušné posty výběrová řízení. Poslanci ANO Karel Havlíček a Martin Kolovratník bijí na poplach.

Šíbři. Teď začnou privatizovat. Šéf ČD vyhozen, ANO bije na poplach
Foto: Archiv ČD Cargo
Popisek: Ivan Bednárik, generální ředitel ČD

Server Zdopravy.cz oznámil, že Ivan Bednárik končí v čele Českých drah. Informaci prý serveru potvrdily hned 3 na sobě nezávislé zdroje. Sám Bednárik se k tomu nechtěl vyjadřovat.  

„Nebudu to komentovat,“ odpověděl na dotaz serveru Zdopravy.cz Ivan Bednárik. V čele Českých drah skončí po necelých 15 měsících. Z vedení odejdou také místopředseda představenstva Václav Nebeský a člen představenstva zodpovědný za majetek a finance Petr Pavelec.

Obměňuje se i Dozorčí rada ČD. Na místo předsedy Dozorčí rady má místo ekonoma Pavla Kysilky ekonom Miroslav Zámečník.

Poslanci ANO Martin Kolovratník, stínový ministr dopravy v Babišově stínové vládě, a exministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček bijí na poplach.

„Ivan Bednárik je špičkový a nepolitický manažer. Těmto krokům Ministerstva dopravy nerozumím. Špatné rozhodnutí v těžké době,“ uvedl Kolovratník na Twitteru.

Havlíček zašel ještě dál.

„Šíbři na značkách. Na železnici se opět připravuje dělení medvěda. Můj tip je, že dnes bude odejit jeden z nejschopnějších ředitelů Českých drah posledních let a záhy se začne diskutovat o možnosti privatizace dceřiné společnosti ČD Cargo. Vítejte v době tradičních stran,“ vypálil exministr dopravy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…