Šichtařová hovoří o muslimském gangu, který zneužíval mladé dívky

01.06.2018 20:00

Ekonomka Markéta Šichtařová se rozhodla promluvit o případu, o kterém se podle jejího názoru v hlavních českých médiích trestuhodně mlčí. Přitom v něm prý nejde o nic menšího, než o svobodu projevu a o jeden muslimský gang, který využíval mladé dívky bílé pleti.

Šichtařová hovoří o muslimském gangu, který zneužíval mladé dívky
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová v pořadu ČT Hyde park

Šichtařovou zaráží, jak málo se dnes v českých médiích píše o případu Tommyho Robinsona. Tento pravicový novinář a aktivista, vlastním jménem Stephen Christopher Yaxley-Lennon, rozhodně není bez poskvrny. Pomáhal založit English Defence League (Ligu na obranu Anglie), což je krajně pravicové uskupení. Podle Šichtařové však nelze Robinsona označit za nácka. Odvádí prý totiž práci, kterou by měli dělat mainstreamoví novináři.

„Potíž je v tom, že Robinson není jedním z těch typických chlápků, kteří imigranty hodí všechny do jednoho pytle kvůli principu kolektivní viny a kvůli jejich původu nebo barvě. Robinson totiž běžně supluje mainstreamové novináře a dělá práci, kterou by oni dělat měli, ale nedělají, buď z přesvědčení, nebo ze strachu, že budou označeni za rasisty. Robinson totiž se obklopí několika bodyguardy, vyrazí do no-go zón v britským městech, ve kterých platí právo šaría, a točí. Jeho reportáže jsou expresivní, občas mají i lehký nádech manipulace – ale podstatné je, že vznikají a policii se ani trochu nelíbí. Jsou totiž vysoce nekorektní,“ píše ekonomka na blogu iDnes.cz.

Přinesl informace o muslimském gangu, který zneužíval dívky bílé pleti, v podstatě ještě děti, pásl je jako lehké děvy a policie s tím prý delší dobu nedokázala nic udělat. Když se členové gangu konečně ocitli před soudem, Robinson stanul před budovou soudu a udělal reportáž. Když členy gangu odsoudili a vyvedli je ven, přistoupil Robinson k jednomu z odsouzených a zeptal se ho, zda si je vědom toho, že skončí ve vězení. Že byl odsouzen.

A v tu chvíli k Robinsonovi přistoupili policisté a zadrželi ho. Posléze dostal trest odnětí svobody v délce 13 měsíců. Podle Šichtařové proto, že si dovolil překročit hranice politické korektnosti.

„Podsouvané tvrzení, že je vlastně dobře, že údajný rasista byl zatčen a ve zkráceném (!) procesu odsouzen, protože jeho chování na ulici před soudem mohlo ohrozit výsledek soudu, je zjevná pitomost. Těch zhruba deset tisíc lidí, kteří jeho vysílání sledovali, si nevšimlo, že by se choval jakkoliv nevhodně nebo že by jakkoliv jednání ohrožoval. On pouze informoval o případu odporného zneužívání dívek, kterému se velká média obloukem vyhýbala. A všichni víme, že se mu vyhýbala ne proto, že by šlo o nepodstatný gang, nebo že by jeho činnost nebyla dostatečně odporná, ale proto, že šlo o muslimský gang, takže zpravodajství by bylo označeno za xenofobní či rasistické,“ pokračovala v popisu svého pohledu na celý případ.

 „Kdy už média pochopí, že principem rasismu je uznávání kolektivní viny, nikoliv informování o původu agresora?! Rasismem či xenofobií je odsednout si od příslušníka nějaké menšiny v autobuse jen proto, že vypadá jinak. Rasismem není informování o tom, že přistěhovalci si vytvořili no-go zónu, v níž ignorují zákony hostitelské země a v níž působí zločinecké gangy. Naopak neinformování o tom je porušováním ústavního práva na svobodu slova a manipulací ze strany médií,“ psala dál Šichtařová.

 Čím více bude svoboda slova potlačována, tím víc budou podle Šichtařové sílit politické strany, které jsou označovány za antisystémová, za populistická uskupení bořící tradiční politický systém a tak podobně. „Troufám si říct, že v Evropě už svým způsobem probíhá občanská ‚válka‘. Ale protože jsme již velmi vyspělí a civilizovaní, je to válka nekrvavá,“ uvedla Šichtařová.

V této válce proti sobě prý stojí zastánci tradičních hodnot, tradiční rodiny, tradičních národních států na jedné straně a odpůrci národních států, feministi, gender aktivisti a tak podobně. A pokud se tuto válku nepodaří zastavit, tak se může podle Šichtařové stát, že část lidí využije volby k tomu, aby vyjádřili svou vekou frustraci – a může dojít na malé parlamentní revoluce, které mohou rozmetat stávající podobu Evropy. Alespoň podle Šichtařové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…