Šídlo zveřejnil šokující nahrávku tajné schůzky na Hradě

24.12.2010 13:26

Jednání za zavřenými dveřmi odhaleno. Co se stalo na utajované úterní schůzce prezidenta s trojkoalicí, odhalil známý komentátor Jindřich Šídlo. Čtenáři ale nechápou, že jde o vtip.

Šídlo zveřejnil šokující nahrávku tajné schůzky na Hradě

Hospodářské noviny vypustily do světa záznam tajného jednání lídrů vládní koalice s prezidentem. Z nekalých politických kšeftů usvědčuje všechny, od ministra vnitra Radka Johna po hlavu státu Václava Klause.

Řada čtenářů ovšem nepochopila, že se jedná o vánoční humorný komentář Jindřicha Šídla. A informaci, že noviny disponují přepisem nahrávky skandální schůzky na Hradě, vzala vážně.

„...to by Klause usvědčovalo z toho, že je hlava proruské mafie, která rozkradla stát...," domnívá se jeden ze čtenářů v internetové diskusi pod článkem. „Bavil jsem se fantasticky až do chvíle, kdy jsem zjistil, kolik mezi námi žije blbů schopných tomu uvěřit," komentoval další diskutér serveru iHNed.cz.

Přiletěla vánoční kachna

Mystifikaci nahrává skutečnost, že text je bez jakéhokoli varování vydáván za skutečnou zprávu. „Komentátor HN Jindřich Šídlo získal záznam úterní schůzky prezidenta s lídry koalice," uvádí se pouze před přepisem údajného rozhovoru.

A poté už se Šídlo trefuje do politiků hlava nehlava. „Odmítám žít ve světě, kde padne vláda kvůli něčemu tak směšnému, jako je korupce, nebo řeči o černém financování politických stran," vzal si do úst prezidenta Václava Klause.

„Moc se omlouvám, pane prezidente," cituje zase údajného premiéra Petra Nečase. V pseudonahrávce dále například ministr vnitra Radek John vysvětluje snahu o odvolání prezidenta policii tím, že jeho straně - Věci veřejné - klesají preference.

Nejvíce to ale schytal Klaus. "Ta patří k vám, Vítku? Vy jste ale roztomilé děvče. Jakpak se jmenujete? Připomínáte mi jednu... No nic," obrací se prezident na ministra dopravy Víta Bártu s dotazem ohledně poslankyně VV Kristýny Kočí.

A čtenáři si článek vykládají každý po svém. „To i radní v Kocourkově působí důvěryhodněji než tvrdohlavej dědek na Hradě a slabý premiér se svými korupčními ministry," shrnul jeden ze čtenářů.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…