Sidovský: Hájkovy výroky jsou jako z Kladiva na čarodějnice

11.08.2011 8:49

Manažer a producent Janis Sidovský se před pěti lety nechal se svým partnerem, zpěvákem Pavlem Vítkem, registrovat. V rozhovoru pro deník Blesk řekl, že Česko je k homosexuálům tolerantní a výroky prezidentského vicekancléře Petra Hájka nechápe.

Sidovský: Hájkovy výroky jsou jako z Kladiva na čarodějnice

Hájkovy představy o gayích jsou podle Sidovského předpotopní. „Dokonce se vyjádřil, že homosexualita je nemocí duše, což zní jako věta z románu Kladivo na čarodějnice. Jeho názory na gay menšinu jsou hloupé, jako by nikdy na Hradě žádného gaye nepotkal, což je vlastně překvapení," říká.

SLEDUJEME TÉMA HÁJEK A HOMOSEXUÁLOVÉ 

Prague Pride podle něj znamená festival hudby a tolerance a je to stejný princip jako sraz motorkářů nebo chovatelů psů a koček - tedy nic nebezpečného pro společnost. „Češi jsou s gayi víceméně v pohodě," dodává.

U zákonů bych měnil už jen detaily 

K tomu, jaké zákony u nás pro tuto menšinu platí, má výhrad jen málo. Vadí mu, že ani po zavedení registrovaného partnerství nemá nárok na vdovecký důchod. Homosexuál také nemůže darovat krev, s čímž Sidovský nesouhlasí. Adopce dětí jsou ale podle něj na dlouhou diskuzi.

„Mám za to, že dítě by mělo vyrůstat v běžné rodině, tedy u muže a ženy. Pokud jej ale rodiče odloží do dětského domova anebo o rodinu přijde nešťastnou náhodou, pak mu dvě ženy nebo dva muži mohou vytvořit harmonické prostředí," myslí si.

Podle průzkumu SANEP pro Blesk si čtvrtina dotázaných myslí, že homosexualita je deviací. Pro pochod Prahou je 47,3 procenta lidí, proti pochodu se vyjádřilo 39,6 procenta dotázaných.

Psali jsme:
Komunisté šimrají duše gayů: Jste milí. Hájek je dubová hlava
Klausův Jakl uvařil speciální teplé pivo pro gaye. BuQičák
Hájek opět šokuje: Homosexualita se dá získat. Uzel se směje
Mons. Dominik Duka: Prague Pride je propagací nezodpovědného životního stylu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…