Silná slova! Advokát zaznamenal, že Schwarzenberg pozval romského rapera Bangu na oběd. A připomíná tábor v Letech

09.12.2016 11:11

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek a čestný předseda téže strany Karel Schwarzenberg se zastali zpěváka Radka Bangy v kauze Ortel. Nad tím kroutí hlavou advokát Karol Hrádela, který připomíná sprosté texty Radka Bangy o „jebání“. Právník však zašel ještě dál, když naznačil, že Romové pracovali v Letech pro Schwarzenbergy, čímž pomáhali udržet v chodu nechvalně známý nacistický tábor.

Silná slova! Advokát zaznamenal, že Schwarzenberg pozval romského rapera Bangu na oběd. A připomíná tábor v Letech
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Advokát Karol Hrádela si na sociální síti Facebook všiml, že Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek pozvali na oběd Radka Bangu a jeho ženu. Chtěli tím jasně říci, na čí straně stojí v kauze Ortel. Banga mimo jiné prozradil, že mu od doby, kdy demonstrativně odešel z vyhlašování ankety Český slavík, když na pódium vystoupil Tomáš Ortel, chodí nenávistné e-maily. Ortel v pozdějším rozhovoru kontroval, že nenávistné e-maily chodí i jemu, ale Bangu z toho neviní.  

Hrádela taktéž na sociální síti Facebook připomíná, o čem Banga v minulosti zpívával.

„Kdo jebá ten jebá

A kdo jebá love má

Proč bych jsem se nebavil,

Když jebám a love mám“,

nebo

„V rohu feťák přebral, pěnu má u pusy

V okně chlap provádí ženě fakt humusy

Co bych si kazil dneska náladu

Mám stovky úplně skvělejch nápadů.“

Hrádelovi prý tyto texty přijdou nevhodné, ale možná je málo pokrokový. Tím ovšem advokát ještě neskončil. Prý by ho také zajímalo, zda spolu Schwarzenberg a Banga rozebírali případ válečného pracovního tábora v Letech na jihu Čech, kde zemřely stovky Romů.

„Osobně jsem zvědav, zda došlo i k vzájemnému pochopení a ocenění dlouhodobé spolupráce Romů a příbuzných pana předsedy, projevující se z jedné strany například v práci Romů na majetcích v Letech a okolí, a naopak z druhé strany v možnosti využívat vodu z rybníku Lipeš. Bez podpory pracujících a jejich rodin by asi dost dobře nemohlo být tolik lidí v tomto táboře, v jehož blízkosti stojí nyní známý vepřín, z něhož zápach tak znehodnocuje okolní pozemky, že bude správné jej zbourat,“ uzavřel Hrádela.

Advokát Karol Hrádela doslova napsal:

Jsem velmi rád, že páni předsedové podporují umělce, přestože jejich umění moc nerozumím. Asi jsem zastaralý, když mi vadí text veřejně šířených písní jako:

"Kdo jebá ten jebá
A kdo jebá love má
Proč bych jsem se nebavil,
Když jebám a love mám",

nebo

"V rohu feťák přebral, pěnu má u pusy
V okně chlap provádí ženě fakt humusy
Co bych si kazil dneska náladu
Mám stovky úplně skvělejch nápadů."

Osobně jsem zvědav, zda došlo i vzájemnému pochopení a ocenění dlouhodobé spolupráce Romů a příbuzných pana předsedy, projevující se z jedné strany například v práci Romů na majetcích v Letech a okolí, a naopak z druhé strany v možnosti využívat vodu z rybníku Lipeš. Bez podpory pracujících a jejich rodin by asi dost dobře nemohlo být tolik lidí v tomto táboře, v jehož blízkosti stojí nyní známý vepřín, z něhož zápach tak znehodnocuje okolní pozemky, že bude správné jej zbourat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…