Silnice se budou opravovat rychleji a levněji. ŘSD vypíše nové tendry

23.11.2012 23:14

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zrychlí opravy cest první třídy. V jednotlivých krajích podepíše se stavebními firmami rámcové smlouvy. Ve chvíli, kdy bude třeba konkrétní úsek rekonstruovat, se jich už jen zeptá na cenu a vítěz bude moct téměř okamžitě začít pracovat. Na opravy má celkem čtyři miliardy korun.

Silnice se budou opravovat rychleji a levněji. ŘSD vypíše nové tendry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

 

Dosavadní praxe správce silnic vypadala tak, že se v lednu a v únoru čekalo, až ze silnic sleze sníh. V březnu a v dubnu se mapovaly výmoly. Poté se vypsala soutěž a teprve v létě a nebo na podzim se začalo s opravami.  Rámcová smlouva má celý postup zrychlit.

Zrychlení a zlevnění procesu

V prosinci tak ŘSD spustí dvouletý pilotní projekt uzavírání rámcových smluv. Od nového systému si slibuje zrychlení stávajícího procesu zadávání zakázek, finanční úspory, vyšší transparentnost a eliminaci podezření z dělení zakázek. Jedním z důvodů je snížení limitu pro zadávání zakázek malého rozsahu.

Stavební firmy se budou moci ucházet o zakázky na dodávku asfaltové vozovky, mikrokoberců a ocelových svodidel. Jednotlivé stavební akce bude ŘSD vypisovat rok dopředu. Dosud ŘSD na malé zakázky oslovovalo tři až pět firem napřímo, a ty pak soutěžily mezi sebou, v novém systému budou osloveny všechny firmy s uzavřenými rámcovými smlouvami a mezi nimi rozhodne pouze nabídnutá cena.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…