Situace je vážná, tvrdí poslankyně Němcová. Doufá, že kauza Čapí hnízdo s lidmi zahýbe

12.08.2017 18:59

Předsedkyně mandátového a imunitního výboru Miroslava Němcová (ODS) věří, že kauza Čapí hnízdo s lidmi zahýbe a popřemýšlejí, koho volit. Uvedla to alespoň v rozhovoru pro server Echo24.cz.

Situace je vážná, tvrdí poslankyně Němcová. Doufá, že kauza Čapí hnízdo s lidmi zahýbe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

„Situace je vážná, ale asi každý, kdo se zabývá politikou, musel vědět, že pokud žijeme v právním státě, tak by kauza měla být nějak uzavřena. Otevřela se na mimořádné schůzi Sněmovny již před rokem a půl. Věděli jsme, že to šetří orgány činné v trestním řízení ČR i OLAF a čekalo se na rozuzlení. Věděli jsme, že ta tečka za případem ještě nebyla,“ zmínila Němcová. Podle ní je správné, aby se k nějakému rozhodnutí dospělo. „Doufám, že dojde k pravomocnému rozhodnutí,“ řekla.

Zda ona bude hlasovat pro vydání či nevydání poslanců Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka (oba ANO), jež požaduje policie kvůli zahájení trestního stíhání v celé kauze, sdělit nechtěla. „Jako předsedkyně výboru jsem vázána mlčenlivostí. Nesmím zveřejňovat žádné okolnosti, které se případu týkají, protože ten výbor je neveřejný. Z formálních důvodů nechci zavdat příčinu, aby se kolem rozpoutalo formalistické peklo, jestli jsem porušila nějaký předpis,“ řekla.

Původní text ZDE.

Závěrem pak uvedla, že přestože Babiš již několikrát různá podezření na svou osobu odvrátil, věří, že nyní se tak nestane. „Věřím, že kauza s lidmi zahýbe a že budou mít důvod popřemýšlet nad tím, jestli volbou tohoto muže dělají to nejlepší pro svou zemi a pro svoji budoucnost a jestli náhodou na politické scéně nenajdou nějakého lepšího reprezentanta. Doufám v to, že takováhle věc, která je už známá dlouho, bude takové vybídnutí k tomu, aby lidi popřemýšleli nad tím, koho volit,“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…