Sjezd Republikánů jmenoval Trumpa prezidentským kandidátem. A ten nečekaně přijel. S bouřlivým projevem

24.08.2020 21:29

Donald Trump byl dnes oficiálně jmenován Republikánskou stranou kandidátem pro listopadovou volbu hlavy USA. Došlo k tomu dnes na nominačním sjezdu. Trump ve svém projevu demokraty obvinil, že využívají pandemie koronaviru, aby republikánům „ukradli volby“.

Sjezd Republikánů jmenoval Trumpa prezidentským kandidátem. A ten nečekaně přijel. S bouřlivým projevem
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident USA Donald Trump

Hned na úvod jeho projevu všichni přítomní nadšeně skandovali: „Další čtyři roky.“ Listopadové klání označil Donald Trump za „nejdůležitější volby v historii naší země“. Podle něho se Spojené státy mohou vydat špatným směrem. „Jestliže tenhle chlápek vyhraje, bude nás vlastnit Čína,“ pohrozil podle ČTK ve své řeči americký prezident a opakovaně na demokraty a jejich prezidentského kandidáta Joea Bidena útočil.

Trump, který se na sjezdu nečekaně osobně objevil v projevu, obvinil demokraty, že využívají pandemie koronaviru, aby republikánům „ukradli volby“.

Anketa

Vážíte si Spojených států amerických coby klíčového spojence ČR?

9%
91%
hlasovalo: 36728 lidí
Prezident pak vyjmenoval všechny své úspěchy v proběhlém volební období. Zmínil ekonomiku, pracovní místa, fungování armády, bezpečnost hranic. Chválil rovněž zvládání pandemie koronaviru. Demokraty naopak obvinil, že chtějí v listopadovém hlasování zvítězit pomocí podvodů. „Využívají covid, aby nám ukradli volby,“ prohlásil Trump.

Kvůli pandemii, v níž jsou USA jednou z nejhůře zasažených zemí, se čtyřdenní konference uskuteční v příštích dnech z velké části virtuálně. Hlasování o nominaci Trumpa ale proběhlo přímo v sále.

„Na republikánském nominačním sjezdu by měli později vystoupit i Trumpova manželka Melania, ministr zahraničí Mike Pompeo či všechny Trumpovy děti vyjma nejmladšího syna Barrona. Ve středu pronese projev viceprezident Mike Pence (61), ve čtvrtek pak program uzavřou vystoupení republikánských lídrů z obou komor Kongresu a nakonec další projev prezidenta USA,“ uvádí ČTK.

Protikandidátem v boji o Bílý dům bude demokrat Joe Biden (77), kterého za kandidáta potvrdil nominační sjezd demokratů minulý týden. Ten je podle průzkumů považován za „papírového favorita“ blížících se voleb.

Americké volby jsou zasazeny do období velkých výzev, tedy hospodářská recese, pandemie COVID-19, protesty proti rasismu a brutalitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…