Skandál na Hradě! Voják prezidenta Zemana prý prodával drogy

23.09.2016 7:50

Hradní stráž má zase průšvih. Ačkoli by pro každého vojáka mělo být ctí střežit svého prezidenta, vojáci hradní stráže mají na triku další problém. Po sexuálním skandálu, k němuž došlo před několika lety, vyšlo najevo, že jeden z vojáků hradní stráže zkoušel prodávat drogy, přesněji řečeno marihuanu, a to ne zrovna v malém množství. Informuje o tom deník Blesk.

Skandál na Hradě! Voják prezidenta Zemana prý prodával drogy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na druhé nádvoří Pražského hradu

Voják, jenž by měl střežit prezidenta Zemana, měl zřejmě pocit, že má málo peněz, tak se snažil přivydělat si – prodejem drog. Četař M. G. nabízel na náměstí Republiky v Praze marihuanu neboli „trávu", a to ne zrovna v malém množství. Snažil se prodat čtyři kilogramy. Už odešel od jednotky a šel na nemocenskou. Jeden z jeho bývalých kolegů tvrdí, že četař asi neužíval drogy sám, ale chtěl si přilepšit k platu.

„Ano, jsem na nemocenské. Ale proč o tom píšete? Já jsem na tom psychicky nebyl dobře a teď mě do toho zase dostáváte,“ reagoval M. G., když ho deník se zjištěním konfrontoval. „Vůbec nevíte, o co šlo,“ řekl s pláčem M. G. Teď mu hrozí až pět let vězení.

A co na to prezident Zeman? „Drtivá většina příslušníků Hradní stráže jsou bytostní profesionálové, a proto jde jen o ojedinělý incident,“ sdělil k tomu prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…