Skandál pokračuje: Detektiv promluvil. Bradáčová vypustila nesmysl. A pravda se ukázala

05.03.2019 8:47

Ministerstvo vnitra se podle serveru Česká justice distancovalo od výroků vrchní státní zástupkyně v Praze Lenky Bradáčové, podle níž vnitro označuje server ParlamentníListy.cz jako dezinformační. Ministerstvo vnitra toto tvrzení opakovaně odmítlo a dalo tak PL již po druhé za pravdu.

Skandál pokračuje: Detektiv promluvil. Bradáčová vypustila nesmysl. A pravda se ukázala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

Minulý týden jsme informovali o nepravdě, kterou vůči portálu ParlamentníListy.cz použila pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Kauza pokračuje a nyní má jednoznačné završení.

Anketa

Cítíte se víc jako Čech, či jako Evropan?

hlasovalo: 21835 lidí

Bradáčová ve vyjádření pro server Česká-justice.cz v souvislosti s rozhovorem exdetektiva Jiřího Komárka pro PL prohlásila, že Ministerstvo vnitra vede ParlamentníListy.cz jako dezinformační server.

ParlamentníListy.cz před týdnem v souvislosti s tvrzením vrchní státní zástupkyně připomněly, že samo Ministerstvo vnitra ČR již minulý rok v lednu prohlásilo, že žádný seznam dezinformačních médií nevede, a tedy nemůže PL za dezinformační server ani označovat.

Ministerstvo vnitra teď dalo ParlamentnímListům.cz opět za pravdu. Na zmíněném serveru Česká justice o tom ve svém článku píše novinářka Irena Válová, která se vnitra na výroky Bradáčové ptala.

„Žádné weby jako desinformační neoznačujeme, odmítá vnitro výroky Bradáčové,“ uvádí titulek na České justici. „Podle vyjádření Ministerstva vnitra pro Českou justici vnitro žádné weby za desinformační neoznačuje, žádné seznamy desinformačních webů nevytváří a konkrétní weby z hlediska způsobu informování neposuzuje. Posuzuje jen konkrétní informace,“ uvádí server.

Jak dále uvádí Česká justice, dezinformační servery vypadají a chovají se zcela odlišně. Například není zřejmá vlastnická struktura, kdo dané weby financuje, kdo jsou jejich redaktoři atd. „To však není případ portálu Parlamentní listy. Mediální podnik má existující sídlo, podnikovou strukturu a veřejně známou redakci, uvádí zdroje článků a slovo dává bez rozdílu názorům politiků a veřejně známým osobám,“ konstatuje Česká justice.

Původní rozhovory ParlamentníchListů.cz s bývalým policejním detektivem Jiřím Komárkem, na jejichž obsah Lenka Bradáčová pro Českou justici reagovala, naleznete ZDE:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…