Skandální report o migraci z Afriky: Tady nabírají černochy, tady je ,,uskladňují", tudy jezdí. Všichni vědí, nikdo nekoná

28.05.2017 19:04

Tajné služby afrických států vydaly společně s Evropskou agenturou pro pohraniční a pobřežní stráž (Frontex) zprávu o pohybu migrantů. Vyplývá z ní, že do Evropy pašuje občany celá Afrika. Raději se přesvědčte sami.

Skandální report o migraci z Afriky: Tady nabírají černochy, tady je ,,uskladňují", tudy jezdí. Všichni vědí, nikdo nekoná
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Zdá se, že tajné služby afrických států vědí, kudy vedou migrační trasy z různých koutů Afriky do rozvrácené Libye. Agenti tajných služeb vědí, kudy jezdí auta pašeráků, ve kterých místech migranti přespávají na cestě přes kontinent a tak dále. Podle zprávy, ze které vychází server Česká justice, vědí tyto tajné služby v podstatě všechno. Jenže s vědomostmi, které mají, nic nedělají.

„Africké ani evropské vlády na to nereagují nijak – kromě zachraňování a přivážení do Evropy statisíců obětí pašeráků, jejichž identita i cesty jsou známy. Obsah zprávy, který jde za představy ze špionážních filmů, je výsledkem po roky soustavně sbíraných informací,“ píše server.

Nejvýznamnější trasa vede do Nigeru, kde existují tábory, které se postupně zaplňují, a když už se do něj víc migrantů nevejde, přijedou pašeráci s auty a odvezou v táborech žijící lidi do Libye. Libyjská hranice je od pádu Muammara Kaddáfího děravá jako cedník.

Celý článek naleznete zde.

„Šéf ghetta je na vrcholu hierarchie a vlastní jedno nebo více ghett stejně jako řadu vozidel – koupených nebo kradených – typicky jsou to bílé Toyoty Hilux a vojenská nákladní auta z Libye. Někdy je šéf ghetta i řidič, ale typicky je to osoba odpovědná za logistiku a finanční záležitosti, které udržují síť v provozu,“ uvádí zpráva.

Pro šéfa ghetta údajně pracují i vyjednavači, kteří odpovídají za hladký průjezd kolony až do Libye. K hladkému průjezdu slouží úplatky. Spolu s vyjednavačem pro šéfa tábora pracuje také náborář, jehož cílem je získávat migranty, kteří odcestují do Evropy. Kolony mířící z táborů do Libye jsou zmapovány prostřednictvím satelitů. Díky snímkům tajné služby také vědí, že kolony chrání ozbrojenci.

„Převoz po Libyi je zajišťován příslušníky pouštních kmenů Tuaregů a Tubuů a Arabů, které ‚operují přes Saharu po celé generace‘,“ stojí dál ve zprávě. Kmeny těží z toho, že jejich území neodpovídá jednotlivým africkým státům, naopak je překračuje, což pašerákům lidí, drog i zbraní značně ulehčuje život a až na poobřeží Libye skutečně vše běží v zásadě hladce.

Smrtonosná past: Středozemní moře

Problém představuje až Středozemní moře, které je hrobem migrantů. Ve vlnách umírá skutečně velké množství lidí, kteří se dostanou až do Libye. Evropská unie se sice snaží migranty zachraňovat přímo na moři, ale i tak umírá opravdu velký počet lidí.

„Zatímco v roce 2015 bylo hlášeno 100–115 osob v jednom gumovém člunu, v roce 2016 už to bylo 130–150 Afričanů plavících se v jednom gumovém člunu. Co se týče dřevěných lodí, nejčastější příčinou smrti je udušení v přeplněné lodi nebo její potopení... Zatímco dřevěné lodě v roce 2015 vezly obvykle 298 Afričanů, v roce 2016 už to bylo 328 přistěhovalců z Afriky na jedné dřevěné lodi na širém moři,“ píše dál server

Migranti často opouštějí Afriku, aniž mají jasné plány, čeho chtějí v Evropě dosáhnout. Prostě jen vyrazí na cestu, protože uvěří nesmyslným pohádkám, které jim navykládají pašeráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…