Skoro devět tisíc korun za jednu cestu z letiště. Pražští taxikáři mají opět ostudu

04.05.2019 20:51

Nečisté praktiky českých taxikářů pokračují. Na pražském Letišti Václava Havla byl odhalen další případ podvodného jednání: taxikář si od turistů za cestu do hotelu v Praze 5 vyžádal horentní částku téměř devět tisíc korun. Taková taxa se ale klientům zdála podezřelá a tak se obrátili rovnou na policii, informuje server Echo24.cz.

Skoro devět tisíc korun za jednu cestu z letiště. Pražští taxikáři mají opět ostudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Další den protestů pražských taxikářů proti službě Uber. Ze srazu na Strahově vyjeli demonstrovat do ulic města

Přitom cena za převoz na takovou vzdálenost se obvykle pohybuje okolo 550 korun. Taxikář však turistům naúčtoval přesně částku 8700 korun. Požádali tak o pomoc policii, která přivolala na pomoc strážníky městské policie z „taxi týmu“. „Turistům se nezdála částka požadovaná za cestu z Letiště Václava Havla do hotelu ve Stroupežnického ulici v Praze 5,“ uvedla mluvčí městských strážníků Irena Seifertová důvod, proč se na ně turisté obrátili.

Díky popisu vozidla taxikáře a údajům ze stvrzenky se tak policie dokázala spojit s manažerem firmy provozující taxislužbu a řidiče dohledat. Když byl taxikář odhalen, k podvodu se ihned přiznal. Po dohodě peníze turistům vrátil a za své chování se omluvil. „Strážníci muže poté na místě vyřešili v souladu se zákonem o silniční dopravě a také vyrozuměli příslušný správní orgán,“ dodala mluvčí.

Původní zdroj ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…