Škromach: O schůzce jsem nemluvil, protože se kolegové báli reakce Sobotky

30.10.2013 17:50

Senátor Zdeněk Škromach na povolební schůzce s prezidentem Milošem Zemanem nevidí nic špatného, prý se spolu čas od času sejdou. O setkání se ale nevyjadřoval proto, že se někteří jeho kolegové báli reakce předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky.

Škromach: O schůzce jsem nemluvil, protože se kolegové báli reakce Sobotky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Škromach

„Já jsem se k té schůzi nevyjadřoval i z určité loajality k mým kolegům,“ vysvětloval Zdeněk Škromach ve Dvaceti minutách Radiožurnálu. „Bylo-li to přání kolegů, některých, tak jsem na to reagoval tak, že jsem se k tomu nevyjadřoval,“ doplnil. Proč si ale spolustraníci nepřáli, aby se o schůzce vědělo? „Mě se neptejte,“ odvětil Škromach. „Asi měli obavu, že na to třeba předseda bude nějak reagovat,“ dodal.

„Já si tím samozřejmě žádný problém nemám,“ komentoval svoji pozici. „S prezidentem se čas od času sejdu,“ dodal senátor.

Podobně jako například jihočeský hejtman Jiří Zimola, který se schůzky také účastnil, ale popřel, že by se na schůzce řešily vnitrostranické problémy. Kolegové se prý nebáli reakce na schůzku kvůli jejímu obsahu, ale jednoduše proto, že se konala.

„V rámci strany je tady vyvíjen nátlak vůči lidem, kteří si myslí, že dobré vztahy sociální demokracie s prezidentem republiky jsou prospěšné této zemi,“ míní Škromach. Je tedy prý naprostý nesmysl, že by se řešilo „odstranění“ Bohuslava Sobotky. To původně tvrdil Lubomír Zaorálek, který se dosud Sobotky zastával, že se to doslechl od jednoho z účastníků schůzky. Škromach jeho slova odmítl komentovat s tím, že je to velké „prý“.

„Tyhle věci by se měly odehrávat na stranické půdě, protože se týkají sociální demokracie,“ míní Škromach a odmítl vzkazy přes média. Podle něj akorát řešení setkání v Lánech má pouze dva účely: odvést pozornost od špatného volebního výsledku ČSSD a řešit osobní věci a mocenské zájmy v rámci ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…