Skrytý úmysl. Landa a průkazy vakcín: Silné podezření. A nejen to

01.12.2021 7:47 | Komentář

O čem je uskupení Zlatý špendlík přišel zpěvák Daniel Landa vysvětlit na XTV. „Zlatý špendlík organizuje odpor s malým O, řekněme. Upozorňuje lidi, že mají jinou možnost než vzít zápalnou láhev a někam ji hodit, to bychom samozřejmě nikdo nechtěl,“ vysvětlil. Stát se podle něj zachoval jako prase. „Ve chvíli, kdy vy víte, že očkování neochrání stoprocentně, a přesto vydáváte nějaký průkaz o bezinfekčnosti, který je totálním nesmyslem, tak to už páchne úmyslem,“ má podezření Landa a zamýšlí se, zda se nejedná o záměrné šíření infekční choroby.

Skrytý úmysl. Landa a průkazy vakcín: Silné podezření. A nejen to
Foto: Repro XTV
Popisek: Zpěvák, skladatel a zakladatel Zlatého špendlíku Daniel Landa

Anketa

Necháte/nechali byste očkovat své malé dítě proti covidu-19?

12%
84%
hlasovalo: 43477 lidí
Daniel Landa si stojí za tím, že uskupení Zlatý špendlík je dobrý nápad a také nadále bude. Konstatoval, že v Česku jsou desítky až stovky tisíc lidí opravdu zoufalých. „Nemají žádné zastání, je tady řada nových mediálních hvězd typu Kubka (prezident ČLK – pozn. red.), který lže, straší. Šíří se strach. Je tady Smejkal, který určitě nebude chtít zpátky na IKEM kontrolovat dezinfekce, když se teď stal velkou mediální hvězdou s velkým vlivem, se kterým může v podstatě zasahovat do života občanů,“ řekl zpěvák a dodal, že tito lidé získali pozice a neuvědomují si, že spoustu lidí svými činy zatlačili do rohu.

Landa těmto lidem podle svých slov dává možnost se ozvat „dá se říci kultivovaným způsobem“ a spojit se a sjednotit se. Podotkl, že více než 40 nařízení vlády zrušily soudy a stát se tak chová protiprávně. „Já kdybych se čtyřicetkrát choval protiprávně, tak sedím ještě další tři životy,“ mínil. Zlatý špendlík má podle něho solidní právní zázemí a hodlá školit příznivce i v právních minimech. „Co si mohou dovolit, co je na tom špatně, aby věděli, co je na tom špatně,“ vysvětlil. V lékařské oblasti se pak opírají o názory epidemiologa Jiřího Berana, který chce cílená opatření pro rizikové skupiny.

„Zlatý špendlík organizuje odpor s malým O, řekněme. Upozorňuje lidi, že mají jinou možnost než vzít zápalnou láhev a někam ji hodit, to bychom samozřejmě nikdo nechtěl,“ shrnul zpěvák. Špendlík má jako hráz stát v cestě „nájezdům zběsilých politiků“, aby se lidé mohli cítit jako svobodní občané a měli nějakou „páku“ a mohli čelit nelogickým a někdy i likvidačním požadavkům. Vymezil se, že nejsou a nechtějí být „zběsilá síla“, ale opírají se o špičkové odborníky v oblasti práva a medicíny.

Dle Daniela Landy je ve Zlatém špendlíku i řada očkovaných. Uznal, že je v Česku momentálně kritická situace, ale pokud jde o to, kdo za ni může, řekl Landa: „Svádět to na neočkované lidi, to je opravdu nechutné.“ Doplnil, že bojují proti prokazatelným lžím, kterých si nikdo nevšímá. Jako jednu z těchto lží označil tvrzení, že kdo je očkován, ten má „tečku“ a nebude nakažlivý a nebude mít těžký průběh. Xaver namítl, že to je reklama, ve které se prostě lže, ale Landa se s tím nechtěl smířit, řka, že veřejné zdraví je něco jiného. „Politici by neměli dělat reklamu nějakému výrobku, který ještě není ani pořádně odzkoušený,“ míní.

V některých věcech vidí úmysl. „Ve chvíli, kdy vy víte, že očkování neochrání stoprocentně, a přesto vydáváte nějaký průkaz o bezinfekčnosti, který je totálním nesmyslem, tak to už páchne úmyslem,“ má podezření Landa a zamýšlí se, zda se nejedná o záměrné šíření infekční choroby.

Ideální stav by byl, kdyby se stát k občanům choval jako k hrdým lidem, nic nenařizoval a věci řádně vysvětloval a nelikvidoval lidem živobytí bez náhrady. „Ten stát se k nám zachoval jako prase. K mnohým. Zničil lidi úplně bez náhrady, bez pardonu. Hlavně že oni mají svoje teplý místečka a hlavně že oni vydělávají. Já jim peníze nezávidím, ale měli by se rozdělit s těmi, co nemají teď nic,“ řekl a ze zruinovaných jmenoval např. fitness centra, která dle něho navíc byla zavřená nelogicky, když sport je jeden ze způsobů, jak se udržet zdravým. Chce, aby rozum zvítělil nad zvůlí, příkazem, lží a hlavně nesmyslností. „Když mi nějaký člověk řekne, že mám nosit dvě roušky, i když jdu ven sám, to je neuvěřitelný, že těm lidem to prošlo,“ vzpomínal na podzimní nařízení.

Co se týče motivace za některými nařízeními, Landa tuší peníze. „Mnoho z těch lidí, které jsem jmenoval i které jsem nejmenoval, kteří jsou za to zodpovědní, tak jsou napojení na ty firmy, které dělají testy, prodávají vakcíny, a to jsou obrovské peníze,“ řekl a obává se, že se jedná o „největší tunel v dějinách“, pokud jde o státní zakázky.

Výzvu k masivnímu dotazování na hygieny nepovažuje za chybu. Hygieny prý pojaly opatření jako šikanu lidí nad krachem a místo trasování chodily po hospodách a restauracích a kontrolovaly, zda personál správně kontroluje nesmyslně přiřknutou bezinfekčnost. „Tím pádem to byla malá facka hygienám, ty sice kvičely, ale jeden příklad za všechny. Loni praskaly covidové jednotky ve švech a v Bohumíně si napochodovaly dámičky s kávičkou bez roušek s deskama na totálně přetíženou covidovou jednotku kontrolovat, jak to tam mají s hygienou,“ komentoval případ Landa a vyslovil se jasně, aby hygieny trasovaly, informovaly lidi v rizikové skupině o ohrožení. „A ne s policisty v zádech chodit po hospodách a vyžadovat jak za nacismu árijský průkazy,“ vymezil se. Vadí mu také, že povinnost kontroly stát přehazuje na soukromníky, pokud je chce dělat, dle zpěváka si je má organizovat sám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…