Šlachta: Policistům dali 2 procenta, politikům 6 %. Zdražení? 6%

03.01.2022 12:21 | Ze sítí

Někdejší šéf dnes již neexistujícího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta, dnes také předseda Přísahy, které se jen těsně nepodařilo proniknout do Parlamentu, se zařadil mezi politiky, kteří vládu Petra Fialy tvrdě kritizují za to, že policistům, hasičům a další zaměstnancům státu přidá jen 700 místo 1400 korun. „A pak jsou tu platy politiků, ty od ledna vzrostly o 6 procent,“ rozzlobil se Šlachta.

Šlachta: Policistům dali 2 procenta, politikům 6 %. Zdražení? 6%
Foto: Hana Brožková
Popisek: Robert Šlachta uspořádal tiskovou konferenci, kde pohrozil ANO a SPD svou neúčastí v potenciální koalici s těmito subjekty

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš, jeho kolegyně Alena Schillerová i další politici v barvách hnutí ANO tepou vládu Petra Fialy za to, že policistům a hasičům přidá jen 700 korun a ne 1400 korun, jak plánoval ještě Babiš v době, kdy byl premiérem. Někteří státní zaměstnanci nemají dostat přidáno vůbec nic. Např. pracovníci Finanční správy.

Stejně kritický je k postupu nové vlády také předseda ČSSD Michal Šmarda, který se rozčílil kvůli tomu, že pro kuchařky ve školách vláda peníze najít nechtěla, ale pro nové vládní úředníky je najde bez problémů.

Fiala prozradil, že na ministerstva nastoupí několik desítek nových úředníků, aby zvládli agendu související s českým předsednictvím v EU, které se odehraje ve druhé polovině tohoto roku. Armádu nových úředníků Fialova vláda nasmlouvala i na řešení dalších problémů.

Předseda Přísahy Robert Šlachta se v kritice vlády zařadil po bok Andreje Babiše a Michala Šmardy.

„Fialova vláda reálně policistům sebrala 1300 až 2300 korun měsíčně v hodnotě toho, co si za to mohou koupit. Hned vysvětlím, jak se to stalo. Průměrný plat policisty je kolem 50 tisíc korun, po šesti letech po nástupu je to zhruba 35 tisíc Kč. Stanjurovo přidání o 700 korun je nárůst o 2 %. Ceny se v loňském roce zvýšily až o 6 %. Kolik tedy mělo být spravedlivé navýšení? Alespoň 2000 - 3000 korun. I když jim tedy na papíře přidali, reálně jsou na tom hůř. A nejde samozřejmě jen o policisty. Jde i o učitele, hasiče, zdravotníky a další. No a pak jsou tu platy politiků, ty od ledna vzrostly o 6 %,“ vmetl Šlachta do tváře Stanjurovi na Facebooku.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Robert Šlachta se zlobí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…