Šlachta rozjel akci: Kladivo na kovidové podvodníky. Miliardové kšefty s respirátory, firmy z Karibiku

12.04.2021 20:21

FOTO Nouzový stav je oponou, za kterou bují korupce. Je třeba prověřit všechny státní zakázky v dobách koronakrize. Když jsem roku 2016 u policie končil, tak jsme vyšetřovali podvodníky, kteří se svou trestnou činnost snažili skrývat. Nyní se s tím tak moc nepárají. Jako by si mysleli, že je na ně v době nouze méně vidět. To říká bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a zakladatel hnutí Přísaha Robert Šlachta. Proto začal se sympatizanty sbírat podpisy pod petici za důkladné prověření covidových státních zakázek.

Šlachta rozjel akci: Kladivo na kovidové podvodníky. Miliardové kšefty s respirátory, firmy z Karibiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta a jeho hnutí Přísaha spustilo celonárodní petici, kterou bude žádat o prověření všech veřejných zakázek, které byly v nouzovém stavu

„Miliony a miliardy z našeho společného rozpočtu tečou do kapes naprosto pochybných firem. Mají sídla v Karibiku, jsou napojené na trestně stíhané lobbisty a mají pobočky v automyčce na Ukrajině. Jsou to překupníci s čínskými respirátory,“ podotkl Robert Šlachta na pražském Palackého náměstí. V pondělí tam totiž v rámci předvolební kampaně hnutí Přísaha začal akci, která by se mohla nazvat „kladivo na covidové podvodníky“...

Druhá privatizace

„Pochybné státní zakázky nazýváme privatizací číslo 2. A protože si to nechceme nechat líbit a nechceme, aby to pokračovalo, spouštíme celonárodní petiční akci. Žádáme o prověření všech veřejných zakázek, které se v nouzovém stavu od března 2020 až do nedělní půlnoci realizovaly,“ vysvětlil Šlachta. Stalo se u stánku na Palačáku, kde postávalo tak dvacet sympatizantů jeho hnutí. Zrovna pršelo, takže si bývalý policista a celník povzdychl, že jim počasí moc nepřeje.

„Za poslední rok se objevily desítky kauz. V médiích se ale udrží den až dva a zapadnou. Dál už to skoro nikoho nezajímá. Poslanci měli šanci. Mohli odkrýt smlouvy, ale odsouhlasili si, že je zveřejňovat nebudou. To považuji za výsměch občanům. Proč je Hamáček neukáže? Peticí chceme vytvořit veřejný tlak na politiky, policii, státní zastupitelstva, aby se těmito zakázkami začal někdo zabývat,“ doplnil začínající politik.

Přísaha bez podvodníků

Od pondělka stojí petiční stánky Přísahy v Praze před ministerstvem zdravotnictví, vnitra a u stanice metra Anděl, i v mnoha dalších městech. Šlachta v úterý promluví v Ostravě, Opavě a Karviné. Během dvou měsíců by tak chtěl objet šestaosmdesát českých měst a přesvědčovat lidi, aby podepsali zmíněnou petici. Ostatně po celé republice prý je sto deset petičních míst.

Strana jednoho policajta, jak se hnutí Přísaha někdy říká, prý začne představovat i své další lídry v regionech. „Když se člověk podívá na mou třicetiletou práci, ví, jaké kauzy jsem dělal. Nyní máme hnutí a začneme představovat i lidi, kteří za nás budou kandidovat. Máme odborníky na zdravotnictví, sociální problematiku a tak dále. Opravdu nejsme stranou jednoho bývalého policisty,“ zmínil Šlachta plný elánu pro ParlamentníListy.cz a doplnil: „Jsme zcela transparentním politickým uskupením poctivých lidí. Vždyť podvodník, co by šel se Šlachtou, by musel být blázen. Takže hrrr na ně.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jan Rychetský

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…