Šlachta vrací úder chvilkařům. Pane Rolle...

08.07.2021 18:11

Lídr hnutí Přísaha Robert Šlachta se vyhradil proti kritice, která na něj míří ze strany spolku Milionu chvilek pro demokracii. Ten se však následně ozval s tím, že tvrzení v e-mailu má podložená. Šlachta však dál pokračuje „ve výsměchu“. „Seriózní a vyvážené,“ napsal mimo jiné Šlachta.

Šlachta vrací úder chvilkařům. Pane Rolle...
Foto: Repro Napřímo
Popisek: Článek Reflexu Šlachtu evidentně rozohnil

„Milion chvilek pro demokracii, to jsou lidi, co dělali protesty proti Babišovi v Praze na Letné. Pořád říkali, že by měla vzniknout nová politická síla, že nejlepší je s lidmi mluvit o politice přímo na ulici, že nechtějí jít do politiky, a pak si v prosinci založili vlastní stranu, kterou v březnu ukončili,“ vyslal tvrdý úder Šlachta hned na úvod svého komentáře na Facebooku. Narážel tak na neúspěch hnutí Mikuláše Mináře Lidé PRO.

„Jo, a abych nezapomněl, pořád říkají, jak je důležitá politická kultura a že je moc důležité, aby se nešířily falešné informace a lži. Tak přesně tyhle lidi teď o mně a o Přísaze šíří totální lži. Včera poslali e-mail asi sedmi set tisícům lidí, ve kterém mají správně snad jenom moje jméno,“ napadal Šlachta „chvilkaře“ a poté vysvětloval, co všechno o něm napsali nepravdivě.

„V první řadě mě falešně připodobňují k Babišovi a Bártovi. Myslím, že po tom, co mám za sebou, kdy jsem třicet let sloužil naší zemi a jejím občanům, mě nikdo nemůže přirovnávat ani k Babišovi, ani k Bártovi. Byl jsem státním zaměstnancem a chytal jsem zločince. Nebyl jsem a nejsem žádný milionář ani miliardář,“ štve Šlachtu srovnání s lídry hnutí ANO a Věcí Veřejných.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Šlachta se vrací také ke své dlouholeté práci na Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. „Dost mě překvapilo, že pan Roll, předseda Milionu chvilek, který e-mail rozeslal, považuje kauzu Nagyová za neúspěšnou. Chápu tedy správně, že to, když kmotrové řídili Českou republiku skrze milenku premiéra, bylo fajn a Milion chvilek s tím souhlasí? Proti tomu by neprotestovali?“ diví se Šlachta a přidává výčet svých pracovních úspěchů.

„Vybudovali jsme Národní kontaktní bod proti terorismu. Vyjednávali jsme o propuštění a převozu pěti našich občanů unesených v Libanonu. Dělali jsme kauzu Vidkun, která je nyní u soudu. Dělali jsme kauzu Metyl, kde Radek Březina dostal 14 let. Kauzu Bereta, která je taky teď u soudu. Dělali jsme daňový únik na DPH za 260 milionů korun. Dělali jsme na zabíjení tygrů v kauze Berousek. Dělali jsme kauzu ředitele Městské policie v Praze Kotrouše, který bral deset procent ze zakázek na opravy služebních vozidel. Dostal pět let. Taky mafiánský boss Soghojan, který naplánoval vraždu řidiče ředitele Sazky, dostal 22 let,“ vyjmenovával Šlachta a přidal několik dalších případů.  

Šlachta reaguje také na další údajné lži předsedy Milionu chvilek Benjamina Rolla. „Takže NE, nikdy jsem neusiloval o policejního prezidenta a NE, místo na celní správě jsem nedostal od Babiše. Řádně jsem prošel výběrovým řízením, na které mě zavolal generální ředitel Milan Poulíček,“ opravuje Rollova tvrzení Šlachta a koriguje další lež, podle které založil transparentní účet až po upozornění novinářů. „Tohle je lež,“ tvrdí Šlachta.

Vyvrací i další domnělé lži, které se objevily v e-mailu Milionu chvilek. „Nemáme celou hromadnou dopravu v Česku oblepenou naší reklamou. Máme pár autobusů v Praze. Pokud by pan Roll někdy z Prahy odjel, asi by si toho všiml. Nebo tedy mimo Prahu byl a záměrně lže. Stejně tak nemáme billboardy po celé zemi. Pan Roll si to jistě spletl s plachtami, které si lidé kupují za své vlastní peníze na našem e-shopu a věší si je k sobě na ploty a na balkóny,“ píše lídr Přísahy.

Šlachta také nechápe povyk kolem toho, že za jeho marketingem stojí lidé, kteří dříve pracovali pro Babišovo hnutí ANO. „Kdo stojí za naší kampaní? Dobrovolníci. Už je jich víc než 4 000 a každým dnem se hlásí noví lidé, kteří chtějí spravedlivé Česko. Samozřejmě že se radím s lidmi, kteří s marketingem mají zkušenost a už ho dělali. Stejně jak to dělají ostatní strany. Jak to dělá například KDU, která má odbornici na politický marketing z týmu ANO,“ srovnává Šlachta.

„Poslední korunovaná lež je, že jsem založil hnutí Přísaha proto, abych naplnil svou touhu po moci. Pane Rolle, po třiceti letech ve službě, po šéfování elitního policejního útvaru a po tom, co už v podstatě můžu být jenom doma na Moravě na zahradě, to není o moci. Je to o tom, že chci spravedlivé Česko,“ píše svým voličům Šlachta.

Je podle něj zarážející, že když v Česku konečně vzniká nové občanské hnutí zespodu, které je financováno dobrovolníky, tak to Milion chvilek odsuzuje jen proto, že Přísaha zatím nevyloučila spolupráci s hnutím ANO. „Není to teda o tom, aby v Česku konečně byla spravedlnost, je to o tom, aby se u moci udržely všechny ty strany, které tam už jsou,“ tvrdí Šlachta, že „chvilkaři“ už jsou dávno jen poskoky tzv. demokratické opozice.

Na jeho slova následně Milion chvilek zareagoval. „Zdravíme, pane Šlachto! Jak se daří? Škoda že jste nezmínil, že tvrzení v e-mailu jsou podložená články ze seriózních, veřejně přístupných médií. A že součástí jsou i odkazy na všechny z nich. Nebo snad lžou i ona? Nezní to trochu jako kampaň, o které Andrej Babiš mluvil tak dlouho, až jsme ji udělali a spustili? Prosíme tedy když tak o konkrétní protiargumenty, ne o prázdné proklamace,“ píše za Milion chvilek Jiří-Jakub Zévl, místopředseda Milionu chvilek.

„Každopádně je super, že se alespoň na něčem shodneme! Je fakt potřeba, aby šli lidé do ulic a sami se zasadili o změnu. Tedy o to, aby už po volbách nebylo ANO ve vládě, o konec moci pro komunisty a o konec vlivu SPD. Příslib takové změny ale Vy ani Vaše hnutí bohužel nenabízíte. Prozatím jste jasně nedeklaroval, že s těmito stranami v žádném případě nepůjdete do koalice. Ničím tedy potenciálním voličům nezaručujete, že jen nepřispějete k udržení současné garnitury u moci. Každý, kdo by si chtěl přečíst další informace, opět podložené relevantními zdroji, se může podívat na náš příspěvek,“ láká Zévl na text Milionu chvilek, jenž sumarizuje to, zda je hlas pro Šlachtu i hlasem pro premiéra Andreje Babiše a jeho hnutí ANO.

„Jo, vlastně ano. Máte tam třeba odkaz na Fórum24, kde dával Hrbáčkovi rozhovor Petr Nečas. Seriózní a vyvážené,“ zareagoval následně s úsměvem Robert Šlachta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…