Slavného Monty Pythona vykopli z divadla. Kolegům se nelíbil jeho názor na translidi

04.11.2021 20:50

Slavný americký režisér a herec Terry Gilliam, člen slavné komické skupiny Monty Pythonův létající cirkus, se musí rozloučit se svou kariérou v britském divadle Old Vic. Důvodem jsou jeho „nehodící se“ názory na MeToo a translidi, uvádějí Novinky.

Slavného Monty Pythona vykopli z divadla. Kolegům se nelíbil jeho názor na translidi
Foto: Pixabay CCO, Public
Popisek: Cedule s odkazem na kampaň proti sexuálnímu obtěžování, která se na sociálních sítích šíří pod hashtagem me too

Bez odůvodnění divadlo oznámilo, že se dohodli s producenty na zrušení Gilliamova představení Into the Woods, které bylo plánováno na jaro 2022. Server The Stag napsal, že někteří zaměstnanci se cítili dotčeni poznámkami, které Gilliam v minulosti řekl.

Původní zdroj ZDE.

Podle kritiků má sedmdesátiletý herec nesprávné názory na MeToo, práva translidí a diverzitu. V minulosti například řekl, že hnutí MeToo je „hon na čarodějnice“ a že ublížilo i slušným lidem.

Upozorňoval také na současnou mediální vlnu nenávisti proti heterosexuálním bělochům. Uvedl, že už je unaven tím, jak jsou „bílí muži obviňováni ze všeho, co je na světě špatné“. K situaci v divadle se herec zatím nevyjádřil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…