Slavný režisér Tarantino pod palbou. V jeho filmech je prý extrémní násilí vůči ženám

24.07.2019 17:21

Komentátor Roy Chacko pro britský list The Guardian uvedl, že je čas „skoncovat“ se slavným režisérem Quentinem Tarantinem. Jeho filmy si prý libují v extrémním násilí namířeném proti ženám a je tomu podle něho potřeba udělat přítrž. Chacko připomenul hned několik kontroverzních scén z Tarantinových filmů, jimiž byli například Kill Bill či legendární Pulp Fiction. A suchou niť nezanechal ani na Tarantinovu novém počinu Tenkrát v Hollywoodu, jenž právě míří do kin.

Slavný režisér Tarantino pod palbou. V jeho filmech je prý extrémní násilí vůči ženám
Foto: pixabay.com
Popisek: Film - ilustrační foto

Anketa

Bude co slavit během 30. výročí 17. listopadu 1989? (Ptáme se 24.7.2019)

5%
95%
hlasovalo: 13381 lidí
Komentátor ve svém článku slavnému režiséru vyčítá, že při natáčení svých filmů například vystavil herečku Umu Thurmanovou velmi nebezpečným situacím. Připomenul tak, jak nechal Thurmanovou během natáčení filmu Kill Bill řídit nepříliš bezpečné vozidlo, což vyústilo v havárii. Tarantino se později za vzniklou situaci omlouval a mluvil o tom, že to byla jeho největší chyba v životě. Thurmanovou měl režisér později kvůli jednomu záběru ve filmu i škrtit.

Roy Chacko si vzal na paškál především Tarantinův nejnovější počin Tenkrát v Hollywoodu. Právě v tomhle filmu bude vyobrazeno zavraždění Sharon Tateové roku 1969 a komentátorovi se nelíbí, že se tak v jeho filmu zase objevuje násilí páchané na ženách. To prý spojuje téměř všechny Tarantinovy filmy. Thurmanovou tak například můžeme spatřit, jak jí je v rámci první pomoci bodnuta v legendárním filmu Pulp Fiction injekce přímo do srdce či je v již zmiňovaném počinu Kill Bill pohřbena zaživa. Chacko z toho vyvozuje, že „jeho záliba v brutálním násilí proti ženám je leitmotivem skoro ve všech jeho filmech“.

A dále se komentátor odvážil i oživit kauzu spojenou právě s manželem zavražděné Tateové Romanem Polanským. Tarantino totiž kdysi uvedl, že to, co udělal Roman Polanski v roce 1977, je nelegální, a odsoudil ho, ale dodal, že přesně vzato nešlo o znásilnění, protože nebylo použito násilí. „On neznásilnil třináctiletou holku... když užíváte slovo znásilnění, mluvíte o násilí,“ tvrdil tehdy Tarantino. „Zmlátil bych každého, kdo by měl sex s mou třináctiletou dcerou, kdybych nějakou měl,“ dodal. Narážel tak na obvinění Polanského z údajného sexuálního útoku na třináctiletou dívku v roce 1977.

V Chackově článku naopak úplně chybí opovržení vůči scénám, kde probíhá násilí na mužích. „Stejně tak i fakt, že násilí je běžné v prakticky každém americkém filmu. I v pohádkách si postavy vypichují oči a sekají hlavy,“ poukazuje na dvojí metr Stanislav Dvořák pro server Novinky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…