Slavný sociolog Herzmann jmenoval dvě nebezpečí pro Miloše Zemana. Obě jsou v hnutí ANO. Jinak se znovu stane prezidentem

12.03.2017 7:19

Opětovná kandidatura Miloše Zemana na post prezidenta znamená, že se sníží počet kandidátů v prezidentské volbě. V rozhovoru pro server Lidovky.cz to uvedl sociolog Jan Herzmann. Řekl také, kteří politici by měli šanci v souboji s Milošem Zemanem uspět.

Slavný sociolog Herzmann jmenoval dvě nebezpečí pro Miloše Zemana. Obě jsou v hnutí ANO. Jinak se znovu stane prezidentem
Foto: Hans Štembera
Popisek: sociolog Jan Herzmann

„Mnoho lidí, kteří by o ­možnosti kandidovat uvažovali, kdyby Miloš Zeman nebyl jejich soupeřem, si řekne, že jejich šance dostat se do druhého kola je minimální. Myslím si, že teď se skutečně povede boj o to, kdo postoupí proti Zemanovi do druhého kola. Zdá se mi, že boj o vítězství v prvním kole nemá příliš favoritů než právě Miloše Zemana,“ uvedl Herzmann.

Celý text je ZDE.

V boji o prezidentský post podle něj nemá šanci někdo, kdo bude hodně podobný jako Miloš Zeman. „A nemá šanci také ten, kdo postaví svoji kampaň na zásadní kritice současné hlavy státu. Ten první proto, že typ voličů, kteří chtějí prezidenta tohoto druhu, svého favorita už má. Tito lidé nemají důvod volit kopii, když mají k dispozici originál. Druhý typ kandidáta nemá šanci proto, že takový člověk by semkl příznivce Miloše Zemana a přiměl by je, aby svého favorita aktivně podporovali,“ konstatoval Herzmann s tím, že jediná šance k porážce současného prezidenta vede přes to, aspoň trochu oslabit tábor jeho příznivců. „Malinko ho rozdrolit a získat i část jeho voličů na svoji stranu,“ podotkl Herzmann.

Jak také řekl, hnutí ANO disponuje nejméně dvěma osobnostmi, které do toho modelu spadají. „Jedním je pan Stropnický, druhá je paní eurokomisařka Věra Jourová. Bez ohledu na to, jestli chtějí, nebo nechtějí kandidovat či jestli je tím hnutí pověří, je to typologicky ten druh kandidáta, který by mohl v souboji s nynější hlavou státu uspět,“ prohlásil Herzmann.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…