Sledujte důvěryhodnější zdroje než ČT, doporučil Miloš Zeman lidem na náměstí v Bílině. A pokračoval...

03.10.2017 16:33

Prezident Miloš Zeman se v Ústeckém kraji v první den své návštěvy setkal s občany města Bílina. „Přijel jsem sem proto, abych si s lidmi povídal,“ sdělil Zeman.

Sledujte důvěryhodnější zdroje než ČT, doporučil Miloš Zeman lidem na náměstí v Bílině. A pokračoval...
Foto: archiv KPh
Popisek: Miloš Zeman na náměstí v Bílině.

Úvodem setkání s občany promluvil Zeman o svém zdravotním stavu. „Mám polyfunkční neuropatii, kdy mi odemřely nervy od kotníku dolů. A jako každý chlap jsem hypochondr,“ sdělil Zeman a popřel, že by měl amputovanou pravou nohu či rakovinu slinivky.

„Andrej Babiš neseděl 23 let. Proto není důvod dát mu milost,“ odvětil pak prezident na otázku, zda by dal šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi milost kvůli trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo. Následně se rozhovořil o důvodech, proč propustil odsouzeného vraha Jiřího Kajínka. „Jedním z důvodů byly pochybnosti o jeho vině. Nebyl jsem sám, kdo měl pochybnosti. Druhý důvod, který nechci zatajovat – když někdo sedí 23 let a jsou pochybnosti o jeho vině, tak já se přiznávám, že tyto dva důvody vzaty dohromady jsou dostatečné k udělení milosti,“ podotkl Zeman. 

„Když jsem studoval Kajínkovu historii, tak nejenže utekl policistům, ale on je svázal dohromady, načež vysílačkou zavolal pomoc a jejich autem odjel. Policisté kvůli tomuto incidentu Kajínka rádi mít nebudou, i když od něj uplynulo dvacet let,“ vyprávěl také historku. 

Prezident si pak rýpl i do České televize, když se na ni odvolávala jedna z návštěvnic náměstí. „Sledujte důvěryhodnější zdroje,“ podotkl Zeman. Řeč se pak stočila na migranty. „Zhruba třicet procent migrantů v Německu dostane azyl. Deportovat zbylé migranty je náročné. A jen sedm procent z nich pracuje. Zbylých 93 procent pobírá sociální dávky. Experti tvrdí, že v Africe jsou miliony a miliony lidí, kteří přes Libyi nebo jiné země chtějí migrovat do Evropy. A to proto, aby si zlepšili svou nízkou životní úroveň. Většinou jsou to mladí zdraví muži, kteří tu svou zemi ale oslabují, neboť tím, že tam nechají své ženy a děti, ta země už bude jen a jen zaostávat,“ podotkl Zeman.

Anketa

Na které TV sledujete nejvíce předvolební debaty?

2%
46%
2%
hlasovalo: 8723 lidí

Pálit do demonstrantů gumovými projektily, to by bylo na pád vlády

Situaci v Katalánsku pak Zeman rozebral po svém. „Představme si, že v Brně se objeví moravisté a začnou demonstrovat. Vemte si, že do nich začne policie pálit gumové projektily. Tak to by bylo na pád vlády. Odpověď gumovými projektily však skutečně není v demokratické zemi adekvátní odpovědí,“ poznamenal. A poukázal i na další země, kde by mohlo dojít k obdobným situacím – například ve Skotsku, ale i v Bavorsku. „To se určitě od Německa neodtrhne, ale po válce už byly plány bavorského království,“ řekl.

A při diskusi došlo také na vysoké ceny másla. „Skutečná příčina je ve směrnici Evropské unie, podle níž dostávají dotace ti, kdo nevyrábějí mléko. Říká se tomu dotace na nadprodukci. Ať už to bylo vyvoláno čímkoliv – sankcemi proti Rusku či opačnými sankcemi Ruska proti Evropské unii, tak ten řetězec příčin a následků byl strašně jednoduchý,“ poznamenal k tomu Zeman.

Závěrečná otázka pak směřovala k euru. „To záleží na tom, kdy se k tomu rozhodne česká vláda. Zatím se zdá, že nejsilnější česká strana ANO, alespoň podle průzkumů, není euru nakloněna. Ostatní strany váhají, ČSSD je spíše pro. Můj názor je, že bychom měli euro přijmout v okamžiku, kdy z eurozóny odejde zadlužené Řecko. Čeští daňoví poplatníci by neměli platit řecké dluhy. Pokud by se tak stalo, tak by přijetí eura pro nás mohlo být docela výhodné,“ uzavřel Zeman s tím, že se domnívá, že se přijetí eura velmi odsune. 

Závěrem se pak Zeman podepsal do pamětní knihy a odekoroval prapor pamětní stuhou. Od vedení města si pak převzal dary na památku na návštěvu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…