Slonková má svědka proti Faltýnkovi: Tyhle projekty potřebujeme, pane řediteli

20.05.2021 9:24

Premiér Andrej Babiš (ANO) tvrdí, že po vstupu do politiky začal strádat. Nevidí tolik rodinu a jeho firmy z holdingu Agrofert, které dočasně odložil do svěřeneckého fondu, neprosperují tolik, jako za časů, kdy je řídil sám. Novinářka Sabina Slonková však tvrdí, že Babišova pravá ruka Jaroslav Faltýnek se nadále stará o to, aby se na Agrofert nezapomínalo. A prý není jediný, kdo se snaží uplatnit jistý vliv.

Slonková má svědka proti Faltýnkovi: Tyhle projekty potřebujeme, pane řediteli
Foto: reprofoto: vysílání ČT24
Popisek: Jaroslav Faltýnek a Andrej Babiš.

Sabina Slonková na serveru Neovlivní.cz popsala jakým způsobem umí Babišův pomocník Jaroslav Faltýnek pomoct jeho Agrofertu i z vrchních pater české politiky.

„Byl jsem coby přímý podřízený ministra Mládka ve Sněmovně, když mi Faltýnek jako šéf klubu ANO zavolal, jestli bych se za ním nemohl stavit v kanceláři. Přišel jsem za ním a on z toho nedělal žádnou vědu. Rovnou mi řekl: pane řediteli, máme tam tyhle projekty, máme na tom zájem, tak jestli byste se nepodíval, jak to s nimi vypadá,” prozradil Slonkové Ondřej Votruba, který pracoval také jako náměstek na ministerstvech dopravy a průmyslu a obchodu.   

Votruba prý tehdy Faltýnkovi sdělil, že posouzení projektů je na nezávislých hodnotitelích. Což Faltýnek uznal. Zdůraznil jen, že nechce, aby žádosti Agrofertu zůstaly někde viset.

Votrubu prý zaskočilo, že se Faltýnek o projekty Agrofertu vůbec stará, protože měl za to, že povinnosti předsedů klubů spočívají úplně v něčem jiném.

„Zavolal si mě takhle opakovaně. Jednou u toho byl i právník Květoslav Hlína, to chtěli řešit nějakou zakázku na dopravě, kde jsem pak působil v roli náměstka. V dopravě si ANO od začátku intenzivně hlídalo své zájmy a pořád do toho mluvili Prachařovi, Ťokovi, všem. Kdo neposlechl, skončil. Otevřený tlak jsem pak zaznamenal, když chtěli, abych vyhodil svého podřízeného ředitele odboru Pozemních komunikací Milana Donta. U toho byl kromě Faltýnka i další poslanec za ANO Jan Volný,“ uvedl Votruba.

Volný prý vulgárně žádal, aby Dont přišel o místo. Votruba ho neodvolal, tak to o něco později udělal sám ministr. Volný se prý tehdy choval naprosto otřesně. Podle Votruby Dont mohl vadit některým firmám, které stály o silniční zakázky „pro sypače", kde se točí nemalé peníze. Votruba dokonce spekuloval, že v této věci mohl mít nějaký osobní zájem i již zmíněný poslanec Volný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …