Šlouf: Zeman se mnou nemluví. SPOZ řídí Mynář

24.09.2013 6:52

Lobbista Miroslav Šlouf v rozhovoru pro deník Právo popsal, co se děje ve SPOZ. Zdůraznil, že ze strany vystoupí a dokonce ji odmítá volit, navzdory tomu, že je jejím spoluzakladatelem. Dá prý hlas ČSSD. Možná v Ústeckém kraji zakroužkuje Marii Benešovou nebo lídra kandidátky Jaroslava Foldynu. Své řekl i k prezidentovi. Miloš Zeman by se prý bez Šloufa nedostal k zahraničním politikům formátu Tonyho Blaira.

Šlouf: Zeman se mnou nemluví. SPOZ řídí Mynář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Šlouf

„Pan Nejedlý (první místopředseda SPOZ) a pan Mynář (kancléř prezidenta Zemana) vedou válku s více kraji. Mynář řídí předsednictvo strany. Z jaké pozice? On je předseda zlínského krajského výboru. Nic víc, nic míň. Jak to, že řídí předsednictvo, on, který je dvacátý v pořadí? Já s Mynářem ani Nejedlým nekomunikuji,“ zdůrazňuje Šlouf.

Kvůli této situaci ve straně ji odmítá volit. Co se týče jiných stran, v Praze nehodlá volit nikoho, ale jinak je připraven dát hlas ČSSD. Má rád např. ministryni spravedlnosti v demisi Marii Benešovou kandidující v Ústeckém kraji nebo lídra tamní kandidátky Jaroslava Foldynu. "Doufám, že jsem jim teď neudělil polibek smrti," říká.

K volbě SPOZ Šloufa zřejmě nepřesvědčí ani osobnost prezidenta Zemana, který jí hodlá odevzdat svůj hlas. Prezident s ním prý od zvolení prezidentem v březnu nemluví a on se ho po dvaceti letech kamarádství nehodlá doprošovat. Přitom by se prý Zeman bez jeho pomoci nedostal k takovým politikům, jako byl Tony Blair.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…