Šlouf dál zatápí SPOZ. Takto si klade podmínky

17.09.2013 14:20

Když vedení Strany práv občanů - zemanovci vrátí pražské kandidátce původní podobu, kde byl Miroslav Šlouf jedničkou, lobbista z ní odstoupí. Pokud se tak nestane, mají pražští zemanovci připraveny další kroky, které zatím nechtějí zveřejňovat. Na soud se ale obracet nechtějí. Šlouf to dnes řekl ČTK. Kandidátní listiny musí být odevzdány do dnešních 16:00.

Šlouf dál zatápí SPOZ. Takto si klade podmínky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Šlouf

Na výzvě předsednictvu strany se podle slov Šloufa shodla na pondělním setkání většina kandidátů zvolených minulý týden na krajské konferenci. Nyní budou čekat na reakci vedení zemanovců. Výzvu jim prý předali dnes v 10:00.

Pražská organizace SPOZ ve středu překvapivě schválila do pozice lídra v Praze Šloufa, který je kontroverzní postavou české politiky. Proti se ale následně postavilo vedení strany a na čtvrtečním jednání předsednictva pražskou kandidátní listinu změnilo. Šloufa z čela vyškrtlo a místo něj dosadilo ministra dopravy v demisi Zdeňka Žáka.

Podle Šloufa tak byly porušeny tři body stanov. Předsednictvo podle něj musí kandidátky buď schválit, nebo odmítnout, ale nemůže měnit pořadí kandidátů. Všechny personální volby prý musí být tajné, což se údajně nestalo. Na jednání předsednictva k personálním otázkám také prý musí být pozváni lidé, kterých se hlasování osobně dotýká, dodal.

Šlouf ČTK řekl, že nemá žádnou oficiální informaci, jak v současné době pražská kandidátní listina vypadá. Z médií se prý dozvěděl, že z ní byl vyškrtnut z druhé pozice také Vladimír Hönig.

Jaké konkrétní kroky pražští zemanovci zvolí, když nebude jejich požadavku vyhověno, nechtěl Šlouf říct. Pražská organizace strany se tak prý dohodla na pondělním neformálním setkání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…