Slovensko si připomene výročí vojenské invaze z roku 1968

21.08.2018 6:25

Výročí vojenské invaze zemí Varšavské smlouvy do Československa v srpnu roku 1968 si dnes Slovensko připomene sérii vzpomínkových a společenských akcí. U příležitosti 50. výročí zahájení okupace někdejšího společného státu Čechů a Slováků vystoupí v televizi s projevem slovenský prezident Andrej Kiska, píše ČTK.

Slovensko si připomene výročí vojenské invaze z roku 1968
Foto: H. Posuchová
Popisek: 21. srpna 1968 v Liberci

Dopoledne se v centru slovenské metropole uskuteční tradiční vzpomínka na oběti okupace, která se každoročně koná u pamětní desky připomínající tři zastřelené na začátku invaze. Odpoledne bude na prostranství u prezidentského paláce otevřena výstava dobových fotografií.

Na některých akcích přislíbili svou účast i vedoucí slovenští politici. Prezident Kiska večer vystoupí v televizním projevu, který odvysílá hlavní kanál veřejnoprávního Rozhlasu a televize Slovenska, jakož i zpravodajský kanál České televize ČT24.

U příležitosti kulatého výročí vojenské invaze bude na Slovensku uvedena poštovní známka, zájemci si také mohou zakoupit pamětní minci či suvenýr v podobě bankovky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…