Sluníčková média šílí, jak kdyby přiletěl asteroid, píše komentátor po Brexitu. Ale jeden Bakalův server se prý zbláznil už úplně

27.06.2016 10:19

Europropagandy si po pátečním rozhodnutí Britů ohledně vystoupení z Evropské unie všímá komentátor Reflexu Jiří X. Doležal.

Sluníčková média šílí, jak kdyby přiletěl asteroid, píše komentátor po Brexitu. Ale jeden Bakalův server se prý zbláznil už úplně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

Doležal úvodem svého komentáře konstatuje, že řada našich sluníčkových médií reaguje na brexit podobně jako na přílet všeničícího asteroidu. Ze všech médií podle něj nevíce vyčnívá výkon serveru Aktuálně.cz z mediální stáje Zdeňka Bakaly, který dokonce vyjádřil názor, že bude mít mimo jiné potíže Hra o trůny. 

„Každá propaganda je, pokud se na ni dokážete podívat trochu zdálky, směšná. Byla směšná nacistická propaganda, byla směšná socialistická propaganda a dnes je zase směšná propaganda prounijní. Jakoby v momentě, kdy se nějaký postoj stane oficiálním a žádaným, jeho snaživí zastánci opravdu nevědí, kde přestat,“ poukazuje Doležal na novinové a internetové titulky po brexitu. 

„Miliony Britů chtějí nové referendum. Brexit není pro parlament závazný. Rozmrzelé Skotsko: Brexit místní šokoval, přistěhovalci mají obavy. Za svůj domov považuji Brno a brexit mi nahání strach, říká Brit. Londýňané s brexitem nesouhlasí, podepisují petici za odchod z Británie. Brit volil brexit, teď je v šoku. Netušil, že na jeho hlasu záleží,“ poznamenává Doležal a za „vyšperkovaný“ považuje sobotní titulek MF Dnes s názvem „Evropské 11. září“. 

Původní text ZDE.

Následně si všímá textu na serveru Aktuálně.cz, který mimo jiné zmiňuje i to, že se strachují fanoušci Hry o trůny. Brexit prý může ohrozit další natáčení seriálu. „Existuje reálná šance, že se natáčení nákladných scén přesune jinam nebo se sníží rozpočet podobných scén, na což by doplatili fanoušci,“ cituje Doležal server Aktuálně.cz.

Závěrem pak konstatuje, že svazácký odpor k brexitu jde tak daleko, že uvědomělí komentátoři straší národ, že díky britskému kroku ubudou masové bojové scény z oblíbených televizních seriálů. „Což už se opravdu nedá nazvat jinak než jako nablblá postbolševická propaganda – autor toho blábolu si zjevně neuvědomil, že divákovi je úplně jedno, kde se seriály točí. A tak vyhrožuje, že se Hra o trůny bude natáčet někde jinde. To bude fakt malér! Z toho se Evropa těžko vzpamatuje! Takže abych posílil všeobecnou prounijní propagandu a lamentaci nad odchodem Británie z EU: Následkem brexitu vážně hrozí, že Brusel celoevropsky zakáže anglickou slaninu!“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…