Slušný politik, myslel na blaho národa. Na Facebooku vznikla stránka na podporu Ratha

20.05.2012 6:57

Svobodu pro Davida Ratha, tak se jmenuje stránka na sociální síti Facebook, která má přes 200 členů. Podle jejích autorů nejde o recesi, například ale anketa „Co udělal pan Rath tak špatného, že na něj kmotři ušili tuto boudu?“ tak vypadá.

Slušný politik, myslel na blaho národa. Na Facebooku vznikla stránka na podporu Ratha
Foto: hns
Popisek: David Rath přebírá krabici s penězi, koláž

Recesisticky pak především vypadají odpovědi u ankety. Nejvíce hlasů má odpověď „Chtěl našetřené miliony rozdat chudým“, za ní se hned nachází možnost „Nedokázali unést morální čistotu a spravedlnost jediného člověka“.

Zároveň se však na stránce objevují zřejmě vážně míněné příspěvky od podporovatelů Davida Ratha. „David byl nepohodlný pro politiky, protože si uměl vydělat velké množství peněz, a to legálně. Celodenní dřinou, snahou pomoct našemu národu. A tohle je naše díky? Kriminál? Nemůžeme to takhle nechat. Stát si z nás dělá hlupáky. Poslanci zlikvidovali jediného schopného politika, který myslel jen na blaho národa,“ píše například Jiří z Moravy.

Podobně hovoří i uživatel s přezdívkou rozzuřený důchodce Irving. „Modří kmotři se musí smát, když vidí, jak lidé věří tomu, že pan Rath udělal něco špatného. Tak si vydělal 37 milionů, to není důvod k tomu, ho zatýkat. Pokud ano, navrhuji pozatýkat všechny sportovce, zpěváky a jiné bezvýznamné lidi, kteří berou miliony, a k tomu i dalších pár slušných politiků, jako byl pan Rath.“

Podle členů skupiny jde v kauze Rath jen o manipulaci médií, kterým „ovce“, tedy Češi, slepě věří. Někteří navrhují Davida Ratha jako kandidáta na prezidenta. „Bereme transparenty a jdeme do ulic! Nechť pustí Davida na svobodu!“ vyhrožují dokonce.

Údajně by tato stránka měla i více fanoušků než 200, přidávání dalších členů však prý blokují neznámí kmotři. „Náš systémový administrátor zjistil, že se tuto stránku pokusilo lajknout již tisíce lidí, ale kmotři, kteří mají kontakty i na Facebooku, jim v této možnosti zabránili. Jsme cenzurováni. Ale my to tak nenecháme. Musíme za Davida bojovat i přes veškeré blokády od lidí, kteří na něj přichystali tuto boudu,“ píše přispěvovatel s přezdívkou Jarda z lidu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…