Šmarda: Pronájem Lidového domu? My už moc místa nepotřebujeme. KSČM musí řešit své zločiny

13.12.2021 10:33

Nový předseda ČSSD Michal Šmarda popsal své plány se sociální demokracií.

Šmarda: Pronájem Lidového domu? My už moc místa nepotřebujeme. KSČM musí řešit své zločiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Šmarda

V rozhovoru pro deník Právo nový předseda ČSSD zdůraznil, že by rád spolupracoval s Janou Maláčovou. Ta kandidovala proti němu, jasně prohrála a dala najevo, že se chce stáhnout do ústraní a zůstat toliko v pozici řadové členky. Šmarda v ní však vidí skvělou expertu na sociální politiku a důchodový systém a rád by jejích schopností a znalostí využil. Sociální demokraté budou podle Šmardy silní jen tehdy, když spolu budou různé názorové proudy spolupracovat, ne když se budou vzájemně zašlapávat do země.

Jedním dechem dodal, že ČSSD musí začít šetřit a musí splácet svoje dluhy. „Zkrátka neutrácet víc než vyděláme. A musíme začít ten dluh umořovat. Dluhy se platí a toho si musí být vědoma i sociální demokracie. Když dokážeme řádně spravovat svůj majetek, tak nám lidé uvěří, že dokážeme řádně spravovat i celou zemi,“ věří Šmarda.

Pokud jde o konkrétní cestu jak z dluhů ven, ve hře je prý i další pronájem Lidového domu.

„Jsem určitě proti prodeji rodinného stříbra sociální demokracie, těch významných historických nemovitostí.  Ale jsem pro to, abychom je využili co možná nejekonomičtěji. Abychom je pronajímali a aby se sociální demokracie ve svých potřebách uskromnila. Zároveň jsem i pro moderní formy pronájmu, jako je sdílení prostor a podobně. Lidový dům se pronajímá téměř celý. Pořád je tam část, kterou bude využívat sociální demokracie. My už nebudeme potřebovat hodně místa. Dokážeme se uskromnit a některé agendy přesunout do regionů,“ prozradil Šmarda.

Pár slov věnoval také spolupráci na levici. K té je připraven. Se Zelenými i s dalšími subjekty.

Avšak komunistům poslal jasný vzkaz. S nimi bude spolupracovat, až si komunisté vyřeší otázky minulosti a přiznají si, že okupace z roku 1968 byla okupací a nikoli bratrskou pomocí a až si vyjasní, že justiční vražda Milady Horákové skutečně byla justiční vraždou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…