Šmarda podpořil Pavla, varuje před zlobou a nenávistí. Přátelé z ČSSD si ho prý v anketě vybrali také

26.01.2023 17:10 | Ze sítí

Předseda ČSSD Michal Šmarda před druhým kolem prezidentských voleb opět oficiálně podpořil generála Petra Pavla. V celé komunitě sociální demokracie navíc prý Pavla bude volit 63 % členů, zatímco Andreje Babiše jen 28 %. Podle Šmardy má Pavel stejné názory na klíčová sociální témata jako důstojné důchody nebo spravedlivé změny v daních.

Šmarda podpořil Pavla, varuje před zlobou a nenávistí. Přátelé z ČSSD si ho prý v anketě vybrali také
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Michal Šmarda

Šmarda den před volbami zopakoval, že oficiálně podporuje Petra Pavla, ačkoliv tak činí ne jako předseda ČSSD, ale sám za sebe jako každý občan. „Před pár dny jsem zde otevřeně podpořil Petra Pavla, což některé z vás překvapilo. Jako sociální demokrat si dobře uvědomuji, že levice v těchto volbách po odstoupení Josefa Středuly nemá svého kandidáta. Proto jsem se minulý týden obrátil na generála Pavla a požádal jej o jeho odpovědi na zásadní sociální témata. Odpovědi mě potěšily,“ vysvětluje Šmarda, že Pavel nahlíží na sociální témata podobně jako on.

Pavel podle Šmardy souhlasí se zachováním bezplatného zdravotnictví, souhlasí s nárokem všech na důstojné důchody a má za to, že by měly být provedeny spravedlivé změny v daních. „V rámci ČSSD jsme uspořádali anketu, ve které Petru Pavlovi dalo svou důvěru 63 % našich členů a členek. Andreje Babiše podpořilo 28 % účastníků ankety,“ tvrdí také Šmarda.

Šéf sociální demokracie si prý uvědomuje, že stranická doporučení nefungují, a proto nikomu svůj názor nevnucuje. „Je jasné, že žádná stranická doporučení nefungují. Proto nechci nikomu svůj názor nutit. Každý z nás volí podle vlastních zkušeností a každý má dost svého rozumu. A tak je to dobře. Jen se nenechte prosím vlákat do atmosféry strachu, zloby a nenávisti,“ apeluje Šmarda, kterému se nelíbí negativní nálada, která volby provází.

„Nebojte se, dopadne to dobře. Nezapomeňte zítra a pozítří přijít k volbám!“ dodává Šmarda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

ČSSD ? Ono to ještě existuje ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLykomédés , 26.01.2023 17:28:15
Asi ano. Po vyjádření pana Šmardy to bude zřejmě on, kdo za sebou zhasne.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…