Směřují nitky likvidace Forejta na Hermanovo ministerstvo? Šokující, prověřim to, vzkazuje ministr

19.01.2017 16:10

Když ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) zjistil, že server Seznam Zprávy se snaží přijít na kloub kompromitujícímu videu, jež de facto ukončilo kariéru hradního protokoláře Jindřicha Forejta, a že nitky vedou i na jeho resort, zmohl se na jediné. „Šokující,“ řekl.

Směřují nitky likvidace Forejta na Hermanovo ministerstvo? Šokující, prověřim to, vzkazuje ministr
Foto: hns
Popisek: Daniel Herman v půlnočním rozhovoru

Do celého vyjednávání s distributory videa, na němž muž, údajně Forejt, šňupe kokain, se totiž měl zapojit i referent z Ministerstva kultury Martin Černý. Jeho jméno serveru prozradil Miroslav Remeň, který se od loňského října snažil video nabízet médiím. „Přes jednoho prostředníka jsme kontaktovali i lidi z politiky, například pana Hermana,“ řekl Remeň. Prostředníkem měl být podle něj právě Černý. 

Ten to nepopřel, ale podle jeho slov to od něj byl pouze kalkul, aby video viděl. Remeňovi přitom prý skutečně slíbil, že video dostane do oběhu. 

Černý měl prý dokonce na jednu schůzku, na níž byl kromě Remeně i autor Forejtova videa Bohumil Horáček, přivést někoho z Hradu. To však Černý popírá. „Ten chlap nám ukázal obálku s asi 350 tisíci korunami, nechal si pustit ukázku videa, a když to viděl, tak asi dostal strach a odešel,“ uvedl Horáček.

Původní text ZDE.

„Martin Černý se mnou o této věci nikdy nemluvil,“ uvedl k tomu Herman. Zároveň přislíbil, že si celou situaci prověří. „Jsou to pro mě šokující informace,“ dodal ministr.

Herman se přitom s Forejtem v období října utkal v citlivé záležitosti (ne)udělení vyznamenání Hermanovu strýci Jiřímu Bradymu. Nyní jen zopakoval, že k panu Forejtovi od té doby nemá důvěru. „Protože lhal,“ podotkl s tím, že na zveřejnění osobního Forejtova problému však neměl sebemenší zájem.

Černý pak tvrdí, že video chtěl vidět jen kvůli zvědavosti. „To se přece nevidí každý den,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…