Smlouvy na webu. Drábek zvýšil transparentnost státních výdajů

16.02.2011 16:57

Ve všech nově vyhlašovaných veřejných zakázkách MPSV se objeví klauzule, že znění smluv se bude zveřejňovat na internetových stránkách ministerstva práce. Šéf resortu Jaromír Drábek toto opatření zavedl do praxe od tohoto měsíce, informuje Euro.cz.

Smlouvy na webu. Drábek zvýšil transparentnost státních výdajů

Nově budou muset uchazeči o veřejnou zakázku vypsanou ministerstvem práce a sociálních věcí akceptovat, že všechny uzavřené smlouvy zveřejní úřad na svých webových stránkách. Jde o o opatření resortu ke zvýšení transparentnosti a informovanosti veřejnosti o nakládání s majetkem státu při realizaci výdajů ze státního rozpočtu, uvádí Euro.cz.

Zveřejňovány budou texty veškerých smluvních závazků s výjimkou smluv nebo částí, které mají povahu zákonem chráněných informací. „Zároveň jsem všem odborným útvarům ministerstva uložil vyhrazovat si v obchodních podmínkách nově vyhlašovaných veřejných zakázek oprávnění zveřejnit znění smlouvy na internetových stránkách ministerstva práce," uvedl šéf resortu Jaromír Drábek.

Nepůjde jen o nové smlouvy, ale i o ty už platné

Každý zájemce o veřejnou zakázku bude muset tuto podmínku přijmout, aby se o ni vůbec mohl ucházet. Na webových stránkách resortu tak budou k dispozici veškeré informace ke každé nové veřejné zakázce: zadávací dokumentace, jednotlivé nabídky uchazečů, složení výběrové komise, vyhodnocení i podepsaná smlouva, její plnění, případně dodatečné smlouvy apod.

Jen u nově uzavíraných smluv aktivita MPSV nekončí, ale hodlá postupně zveřejnit všechny platné smlouvy uzavřené před přijetím výše uvedených opatření, tedy od 1. února tohoto roku. Už nyní platné smlouvy budou zveřejňovány postupně na základě prověření jejich obsahu co do právních důvodů znemožňujících jejich zveřejnění (ochrana osobních údajů, obchodní tajemství, utajované skutečnosti).

K věci:

Drábek: Lidem z důchodů sice ubereme, peníze zpět získají valorizací 

Novela dávek neušetří nic, i tak se ale vyplatí, tvrdí Drábek 

Drábek plánuje: Vyplácení dávek na jednom místě a důsledné kontroly 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…