Smrad kolem STAN: Už se hrozí právníky. Zvěsti o korupci

16.05.2022 9:12 | Ze sítí

Na pražském magistrátu to vře. Radní Petr Hlubuček (STAN) poslal na svou kolegyni z Rady hlavního města Prahy Hanu Kordovou Marvanovou právníky. Žádá, aby se politička omluvila nejen jemu, ale celému hnutí STAN. Marvanová to odmítá. A komentátor Petr Holec k tomu přidal poznámku.

Smrad kolem STAN: Už se hrozí právníky. Zvěsti o korupci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hana Marvanová

Komunální volby se kvapem blíží. Na podzim se bude rozhodovat o tom, kdo povede radnice příští čtyři roky. V řadě existujících koalic to i kvůli blížícím se volbám začalo skřípat. Nejinak je tomu i v Praze, kde se radní za hnutí STAN Hana Kordová Marvanová obula do dalšího radního STAN a dala najevo, že napříště spojí své síly s koalicí SPOLU, tedy s koalicí ODS, lidovců a TOP 09. Do Senátu.

Hlubuček teď Marvanové vrátil úder. Poslal na ni právníky. Podle serveru Seznam Zprávy Hlubučkův právník poslal Marvanové předžalobní výzvu. Žádá prý omluvu za nepravdivé výroky. Marvanová by se podle výzvy měla omluvit Hlubučkovi i celému hnutí STAN.

„Klient kategoricky odmítá uvedená nařčení, která s ohledem na dikci, míru obecnosti, nelze vnímat jinak než jako účelovou snahu destruovat jej jako vašeho budoucího politického konkurenta, dehonestovat jej v očích spolustraníků, politických partnerů, opozice a potažmo i veřejnosti,“ uvedl Hlubučkův právník Miroslav Krutina na konci dubna v předžalobní výzvě, kterou má redakce k dispozici.

Ale Marvanová dala najevo, že se omlouvat nehodlá.

„V rezignačním dopise uvádím, že jednání vašeho klienta (Petra Hlubučka) je v rozporu s principy, které STAN deklaruje, a to s principy transparentnosti a boje proti klientelismu a korupci. K tomu patří i záruky ochrany oznamovatelů, což je zjevně v rámci STAN porušováno,“ uvedla.

Komentátor Petr Holec ke sporu na pražském magistrátu přidal na Twitteru poznámku. „Historky ze STANu pokračují. Tarantino závidí,“ napsal.

Komunální volby se blíží

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…