Smrtelně urazil prezidenta Obamu i jeho manželku. Člověk z Trumpova blízkého okolí má z ostudy kabát, prořízlá ústa ale jedou dál

30.12.2016 19:44

Spolutvůrce předvolební kampaně Donalda Trumpa Carl Paladino na sebe upoutal pozornost kontroverzními výroky, které zvedly ze židle především odpůrce Donalda Trumpa. Paladino v minulosti poznamenal, že doufá ve skon Baracka Obamy na nemoc šílených krav. Končící první dámě Michelle Obamové zase doporučil, aby žila s gorilami.

Smrtelně urazil prezidenta Obamu i jeho manželku. Člověk z Trumpova blízkého okolí má z ostudy kabát, prořízlá ústa ale jedou dál
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Carl Paladino působí ve školní radě státní školy v jižním Buffalu a ze svého postu odmítá odstoupit – a to i navzdory výzvám. Na ty došlo, protože doporučil odcházející první dámě Michelle Obamové, aby se vydala žít mezi gorily, což lze chápat i jako urážku s rasistický podtónem. Obamová by se podle jeho názoru měla „vrátit“ do Zimbabwe.

Není to přitom, poprvé, co na sebe Paladino upoutal pozornost podobným kontroverzním výrokem. V minulosti prohlásil, že doufá ve skon prezidenta Obamy na nemoc šílených krav. Informoval o tom server britského deníku The Independent. ParlamentníListy.cz o výrocích Paladina informovaly také.

Celý článek naleznete zde

Paladino patřil mezi představitele pravicového uskupení v USA Tea Party. Jeho odpůrci připomínají, že by Paladino coby člen správní rady školy měl respektovat různorodost společnosti. Paladino však takovou interpretaci odmítá. Namísto toho tvrdí, že odhalil zkorumpovanost nefunkčního školního systému a zastánci tohoto modelu dělají všechno možné, aby se Paladina zbavili. Podle vlastních slov se však nemíní vzdát.

„Jsem nositelem změny. Jsem člověk, který odhalil podbřišek jejich zkorumpovaného a nefungujícího školského systému,“ vyjádřil se.

Carl Paladino se nakonec za své výroky omluvil, nicméně trval na tom, že Barack Obama zradil americké hodnoty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…