Smutek za Dianou. „Lidé plakali a nám nakázali být bez emocí.“ Princ Harry znovu otřásl královskou rodinou

22.05.2021 22:22

Britský princ Harry se stále nevyrovnal s tragickým úmrtím své matky, princezny Diany, po jejímž skonu trpěl psychickými problémy. V seriálu Mé neviditelné já (The Me You Can't See) s moderátorkou Oprah Winfreyovou řekl, že jeho „matku uštvali k smrti, zatímco byla ve vztahu s někým, kdo nebyl bílým“. Zároveň obvinil královskou rodinu z naprostého zanedbání a vymlčování problému ve své rodině. Nejvíce se jeho slova dotkla prince Charlese.

Smutek za Dianou. „Lidé plakali a nám nakázali být bez emocí.“ Princ Harry znovu otřásl královskou rodinou
Foto: Repro YouTube RT
Popisek: Meghan Markle a princ Harry

Princ Harry popsal, že pro něj bylo těžké sdílet smutek ze smrti princezny Diany s celým světem a sledovat při tom velké množství plačících lidí, zatímco jemu bylo nakázáno zůstat bez emocí, jelikož se to od něj očekávalo. Při pohledu na davy truchlících si prý říkal: „To byla moje matka, vždyť vy jste ji ani pořádně neznali.“

Harryho rodina navíc prý o smrti nikdy nemluvila a nenaučili jej, jak se vyrovnat s paparazzi. Cítil zlost, že nikdy nebyl označen žádný viník Dianiny smrti. Neustálé fotografování novinářů jen vyvolávalo vzpomínky na trauma z dětství, uvádějí Lidovky.

Celý text ZDE

Neutichající zájem médií a paparazzi fotografů o něj a jeho manželku Meghan jej proto děsí, jelikož podobnou situaci zažívala jeho matka s partnerem Dodim Al-Fayedem, který při autonehodě zahynul společně s ní. Podle jeho slov byla Diana uštvaná. „Mou matku uštvali k smrti, zatímco byla ve vztahu s někým, kdo nebyl bílý,“ sdělil vévoda.

V březnovém rozhovoru s Oprah uvedl, že litoval, že se silněji nevymezil proti z jeho pohledu rasistickým vyjádřením, kterými britský tisk častoval Meghan. Ta jeden čas dokonce uvažovala o tom, že ukončí svůj život. Velmi jej zasáhlo, že královská rodina byla v tomto ohledu zcela nečinná.

Kvůli roli následovníka britského trůnu se cítil být „uvězněný a kontrolovaný strachem“, který živila média i systém, ve kterém žil, jelikož v něm se o takových traumatech nemluvilo. „Mám v sobě koňskou dávku mé matky. Jediná cesta, jak se vysvobodit, byla říci pravdu,“ dodal princ.

Propast mezi Harrym a jeho otcem Charlesem se kvůli těmto pro královskou rodinu nezvyklým veřejným vyjádřením dál prohlubuje.

Princ Charles je prý slovy svého syna hluboce raněn, informují Novinky. „Velmi ho to zraňuje, je to citlivý muž, a tyto osobní útoky ho hluboce zasáhly. Nechápe, proč mu to Harry dělá,“ uvedl zdroj z princova okolí pro The Sun. Více ZDE

Blízký zdroj rovněž uvedl, že Charles neví, jak na to reagovat. „Je frustrovaný z toho, že Harrymu nemůže na jeho obvinění odpovědět veřejně. Harry si může říkat, co chce o svém otci, zatímco Charles musí zůstat zticha,“ uvedl zdroj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…